Preskočite na glavni sadržaj

Knjižarski lanac 'Hoću knjigu' pokreće jedinstveni program biblioterapije za odrasle i djecu

'Hoću knjigu' u listopadu započinje s ciklusom Radionica biblioterapije za djecu i odrasle, koje provodi diplomirana profesorica hrvatskog jezika i književnosti te autorica popularnih dječjih knjiga, Tatjana Barat. Prvi susreti održat će se 15.10. (odrasli) te 16.10. (djeca), a prijave su u tijeku.
vrijeme: 15.10.2021. - 16.10.2021.
url: https://www.hocuknjigu.hr/

Biblioterapija je vrsta terapije umjetnošću koja omogućuje samospoznaju, samoaktualizaciju, katarzično iskustvo te bolje razumijevanje emocionalnih, psiholoških, društvenih i kognitivnih problema. Biblioterapijom koju vode učitelji, profesori književnosti ili stručnjaci mentalnog zdravlja mogu se liječiti poremećaji hranjenja, depresija, samoozljeđivanje, trauma, stres, nisko samopouzdanje, gubitak drage osobe, tuga, blaga anksioznost. Za DJECU je biblioterapija posebno važna jer razvija jezične sposobnosti, nudi primjere različitosti, djeca se lakše mogu otvoriti kroz priču pojedinog lika, pomaže u učenju o svijetu te nudi mogućnost lakšeg razumijevanja vlastite situacije.
 
Nedavno objavljeni rezultati istraživanja o utjecaju potresa na obrazovanje pokazali su da više od polovice nastavnika iskazuje da su potresi negativno utjecali na njihov svakodnevni život, a više od trećine da je potres negativno ili izrazito negativno djelovao na njihovu opću psihološku dobrobit te da više od 60 posto učenika završnih razreda iz SMŽ-a iskazuje da su potresi prilično negativno utjecali na njihovo zadovoljstvo, a u Gradu Zagrebu takvih je učenika bilo više od četvrtine...

Opširnije + prijavnica