Preskočite na glavni sadržaj

KKL: Započinje program 'Ritam dvorišta'

Koncertom 'Folklor u zborskoj glazbi Hrvatske i Svijeta', Mješovitog pjevačkog zbora INA iz Zagreba i Narodnog orkestra Folklornog ansambla Mladost iz Samobora, u nedjelju 26. lipnja u 20 sati, započinje program 'Ritam dvorišta' 31. izdanja Kastafskog kulturnog leta. Koncert će se održati na Trgu Lokvina u Kastvu. Ulaz na koncert je besplatan.
vrijeme: 26.06.2022. -
mjesto: Kastav
url: https://www.facebook.com/kastafskokulturnoleto
Postoji više mogućnosti kako obraditi i prezentirati tradicijsku glazbenu baštinu. Program "Folklor u zborskoj glazbi Hrvatske i Svijeta", koji ćemo slušati u prvom ovogodišnjem ‘Ritmu dvorišta’ na Trgu Lokvina u Kastvu u nedjelju 26.lipnja, vjerno predstavlja autorski pečat svakog obrađivača, ali i karakteristične zvukovne boje svake pojedine glazbene teme. Koristi se instrumentarij koji se koristi u pojedinim zemljama ili pak odgovarajuća zvukovna zamjena. Sve obrade u instrumentalnom i vokalnom dijelu, unatoč stilizacijskom autorskom postupku, na tragu su izvornog glazbenog materijala.
 
U vokalnom dijelu, zborovi su se morali suočiti s različitim vokalno tehničkim i impostacijskim pristupima nastojeći vjerno imitirati karakteristične načine pjevanja u pojedinim zemljama. Program obuhvaća napjeve iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Brazila, Crne Gore, Čilea, Italije (Sicilije), Sjeverne Makedonije, Latvije, Rusije, Slovenije, Srbije, Španjolske (Katalonije) i Ukrajine te iz tri različite hrvatske etno regije (Sjeverozapadna Hrvatska, Slavonija i Dalmacija).

Program 31. Kastafskog kulturnog leta