Preskočite na glavni sadržaj

KineDok: besplatno online prikazivanje filma 'Solo'

KineDok: besplatno online prikazivanje filma 'Solo'
Nagrađivani dokumentarac 'Solo' Artemia Benkija o nekoć slavnom pijanističkom virtuozu i skladatelju, a danas pacijentu najkontroverznije psihijatrijske bolnice u Latinskoj Americi može se pogledati besplatno u sklopu KineDoka do utorka, 1. ožujka. U ponedjeljak, 28. veljače, održat će i online razgovor o filmu sa stručnjacima iz područja psihologije i muzikoterapije.
Martín Perino, nekoć mladi argentinski pijanistički virtuoz i skladatelj, sada je pacijent u klinici El Borda, najvećoj i najpoznatijoj, no ujedno i najkontroverznijoj psihijatrijskoj bolnici u Latinskoj Americi. Čudo od djeteta i najperspektivniji talent svoje generacije sada pokušava pronaći način kako pobijediti svoju psihičku bolest i vratiti se životu izvan zidina azila, životu na koncertnim pozornicama. Boreći se sa shizofrenijom, Martin radi na svojoj novoj skladbi Enfermaria.
 
SOLO je jedinstvena, a opet univerzalna priča o opsjednutosti savršenstvom i stvaranjem, koja govori o razvoju ljudskog bića koje snagu crpi iz ranjivosti.

Želite li besplatno pogledati film, za poveznicu jednostavno pošaljite e-mail na films@kinedok.net ili poruku na Facebook stranicu KineDok International. Film je dostupan s engleskim titlovima u KineDok zemljama (Češka, Slovačka, Hrvatska, Rumunjska i Mađarska).
 
U ponedjeljak, 28. veljače u 19h održat će se online razgovor o filmu na engleskom jeziku na Facebook stranicama KineDok International i KineDok Hrvatska. U razgovoru će sudjelovati stručnjaci s područja psihologije i art terapije iz različitih KineDok zemalja, među ostalima Dajana Miloš, psihologinja u porečkoj udruzi Zdravi grad i muzikoterapeutkinja.

***
KineDok je alternativna distribucija europskih dokumentarnih filmova koja okuplja oko 180 netradicionalnih prikazivačkih mjesta u šest europskih zemalja - Češkoj, Slovačkoj, Hrvatskoj, Rumunjskoj, Mađarskoj i Gruziji. Djeluje od 2015. kao međunarodna kino-zajednica koja povezuje publiku i autore dokumentarnih filmova. KineDok projekcije održavaju se u galerijama, kafićima, parkovima, šumama, dvorištima, klubovima, trgovima, knjižnicama - tamo gdje se može postaviti platno i projektor. Idući KineDok katalog predstavit će 12 recentnih europskih dokumentarnih filmova, a bit će dostupan od 1. svibnja. Do tada – družimo se u online prostoru.