Preskočite na glavni sadržaj

Kazalište u KIC-u: 'Tesla – prilagođavanje anđela'

Kulturno informativni centar (KIC) i udruga Kazalište bina (KABINA) uspješno nastavljaju svoju suradnju s predstavom 'Tesla – prilagođavanje anđela' koja će biti izvedena u petak, 25. studenog, s početkom u 20 sati.
vrijeme: 25.11.2022. -
mjesto: Zagreb
url: https://www.kic.hr/

Ovakva suradnja otvara prostor za novu scenu s manjim kazališnim produkcijama u polivalentnoj dvorani KIC-a koja se pokazala iznimno prilagodljivom i za zahtjevnije produkcije.
 
Glumci Vladimir Posavec-Tušek i Momčilo Otašević, koji su nas oduševljavali u brojnim domaćim serijama, ponovno su na daskama kazališta u KIC-u.
 
U studenom zavirite kroz ključanicu Nikoline sobe i pogledajte triler koji se odigrao u posljednjem satu njegovog boravka na zemlji.
 
Predstava očima Davora Špišića
 
"Kao što rekoh, redateljev naum drčno se ušančio u nepresušnoj energiji glumačke bitke. Posavec-Tušek kao Tesla glavom i Momčilo Otašević kao novinar John Smith, ostvarili su gustu sinergijsku vezu partnerskog povjerenja, izazova, rizika i užitka. Tijesna bliskost s publikom i komorne koordinate zapravo ih vode u privilegiju koncentrirane igre bez ijednog suviška. Čiste kao alkemijski eliksir. Vladimir Posavec-Tušek razbokoreno slijedi enigmu Tesle nerijetko na rubu barbarogenija, ali i voleterovskog isposnika racionalizma. Otašević tajanstveni John Smith je i tabloidni medijski manipulator i Lucifer, pa onda čudesno pticoliko biće iz legendi...
 
U njihovoj fascinantnoj razmjeni identiteta doista svjetluca pitanje tko jest pali anđeo, a kome su krila još nevina u tami?
Režija i adaptacija teksta: Vladimir Posavec-Tušek
Kostimografija: Marita Ćopo
Scenografija: Miljenko Sekulić
Oblikovanje svjetla: Milan Kovačević
Glazba: Stanislav Kovačić
Oblikovanje vizuala: Tijana Čvorak
 
Produkcija:
Ka’Bina
Kulturno informativni centar Zagreb
www.ulaznice.hr