Preskočite na glavni sadržaj

Javno predavanje Daše Gazde u Društvu arhitekata Split u sklopu projekta ‘Skriveni Grad’

Pozivaju se svi zainteresirani građani na četiri javna predavanja u sklopu interdisciplinarnog programa 'Skriveni Grad'.  Drugo predavanje održat će Daša Gazde u Društvu arhitekata Split, Starčevićeva 24, u subotu, 2. rujna, s početkom u 16 sati. Predavanje je javno i nije potrebna prijava!
vrijeme: 02.09.2023. -
mjesto: Split
url: https://kinoklubsplit.hr/

Sto godina nakon Schurmannovog regulacionog plana grada Splita iščekujemo izmjene i dopune GUP-a (Generalni urbanistički plan). Taj plan, začet 1923., jedan je od čimbenika kulminacije promjene promišljanja javnosti o tome kako gledati grad. Daša nam kroz predavanje prenosi iščekivanja, nadanja i rezultate istih s prijelaza iz XIX. u XX. stoljeće te će na primjerima pokazati kako nam danas ide. Ili ne ide?

---

Daša Gazde diplomirala je arhitekturu pri Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od početka profesionalnog djelovanja do danas, u poziciji suradnika projektanta sudjelovala je u preko 60 projekata za objekte različitih namjena (stambene, višestambene, sportske, poslovne, proizvodne itd.) te u više od 20 realizacija. U zonama konzervatorske zaštite projektirala je sve razine projekata (projekt sanacije pojedinačno zaštićenog kulturnog dobra, projekt rekonstrukcije objekta u zoni zaštite itd). Izrađivala je elaborate koncepta razvoja (urbanistički) sportskih zona, zdravstvenih namjena, tvorničkih kompleksa i slično. Uz profesionalno djelovanje, od 2018. godine aktivna je u Društvu arhitekata Splita kao članica predsjedništva, a od 2020. je predsjednica DAS-a. Sudjeluje u organizaciji i provedbi anketnih i provedbenih natječaja za javne i privatne naručitelje, te u organizacijama radionica. Mentorica je studentima na praksi u DAS-u, a aktivno sudjeluje u organizaciji i mentoriranju na raznim suradničkim radionicama i projektima. U protekle dvije godine pod njenom direkcijom DAS je sunakladnik dvije knjige (Monografija Vjeko Ivanišević, Naš dil mediterana – 2. izdanje – Edo Šegvić). Također od 2019. godine periodično je članica Komisije za urbanizam grada Splita.
 
Više informacija o predavanjima pročitajte na linku.
 
Program financiraju Ministarstvo kulture i medija RH, Grad Split i Društvo hrvatskih filmskih redatelja. Kino klub Split financiraju Hrvatski audiovizualni centar, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva i Zaklada Kultura nova.
Suradnici: CHC Prostor, Multimedijalni kulturni centar Split, Platforma Doma mladih
Vizualni identitet: Segor Garber