Preskočite na glavni sadržaj

Javni poziv za radionicu dramskog pisanja 33. Marulićevih dana

Festival hrvatske drame Marulićevi dani objavljuje javni poziv za polaznike radionice dramskog pisanja. Radionicu će voditi Tomislav Zajec, a održat će se u sklopu 33. Marulićevih dana u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu, od 21. do 28. travnja 2023. Prijave se primaju do 12. travnja 2023.!
vrijeme: 21.04.2023. - 28.04.2023.
prijava: 12.4.2023.
mjesto: Split
url: https://www.hnk-split.hr/

Radionica dramskog pisanja u šest je godina djelovanja postala aktivnim i kreativnim mjestom razmjene spisateljskih iskustava mladih pisaca, kako onih u nastajanju tako i dramskih autora s određenim iskustvom. U svom će sedmom izdanju novim polaznicima iznova omogućiti dolazak do zaokruženih dramskih tekstova.
 
Sudjelovanje u radionici za sve je odabrane polaznike besplatno. Na radionici može sudjelovati do osam polaznika, bez obzira na godine ili spol, a odabrat će ih voditelj radionice između prijavljenih kandidata. Radionice će se u prostorijama HNK Split održavati svakoga dana u jutarnjem i poslijepodnevnom terminu tijekom trajanja festivala 33. Marulićevi dani. Polaznici mogu, u dogovoru s voditeljem radionice, uskladiti svoje termine sa svojim radnim ili studentskim obvezama.
 
Kandidati se prijavljuju na mail adrese drama@hnk-split.hr i tomislavzajec@outlook.com, s naznakom „Za dramsku radionicu“. Prijavi je potrebno priložiti kratki životopis i sinopsis za dramski tekst na kojem se želi raditi, ili jednu raspisanu dramsku scenu, po izboru samih polaznika.
 
Prijave se primaju do 12. travnja 2023., a popis odabranih polaznika bit će objavljen 14. travnja 2023. na mrežnim stranicama Kazališta. Eventualna pitanja zainteresirani polaznici mogu uputiti na mail drama@hnk-split.hr ili direktno voditelju radionice na mail: tomislavzajec@outlook.com
 
Književnik i dramski pisac Tomislav Zajec nagrađen je Grand Prixom na 29. Journées de Lyon des Auteurs de Theatre u Lyonu 2018. godine, šesterostruki je dobitnik nagrade za novi dramski tekst Ministarstva kulture RH Marin Držić te dvostruki dobitnik nagrade Marul, a njegove su drame i dramatizacije premijerno izvedene u desetak zemalja. Zaposlen je kao izvanredni profesor na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.