Preskočite na glavni sadržaj

Izložba M. Mikulina 'Dodirom do umjetnost' predstavlja se u Dvorcu Eltz

Izložba Mladena Mikulina 'Dodirom do umjetnost' otvara se u petak, 15. listopada 2021., u povodu Međunarodnog dana bijelog štapa, u Gradskom muzeju Vukovar – Dvorcu Eltz.
 
vrijeme: 15.10.2021. -
mjesto: Vukovar
url: http://www.muzej-vukovar.hr/
Pri osmišljavanju koncepcije izložbe skulptura autora Mladena Mikulina polazište je bilo da izložba bude dostupna svim posjetiteljima, dakle i osobama s invaliditetom. Budući da slijepe i slabovidne osobe svijet oko sebe, pa tako i umjetnost, doživljavaju taktilno, svaka izložena skulptura može se dodirnuti. Svi posjetitelji mogu dodirnuti skulpturu – izložba na to zapravo potiče.
Izložba je opremljena i legendama sa slikovnim pismom tako da je i gluhim i nagluhim osobama omogućeno da se upoznaju sa životopisom osoba predstavljenih na ovoj izložbi.
Svi posjetitelji imaju jedinstvenu priliku da uz razgled skulptura poznatih zagrebačkih i hrvatskih ličnosti te legendarnog glazbenika Jima Morrisona iste mogu doživjeti na više osjetilnih razina, promatranjem i dodirom. Samo kao aktivni promatrači možemo zaista osjetiti i razumjeti umjetničko djelo. Za vukovarsku izložbu naglasak je dan na skulpture poznatih Vukvoaraca Juraja Njavre, Siniše Glavaševića i Renea Matoušeka.