Preskočite na glavni sadržaj

Izložba 'Kretanja' Ive Zagode u Galeriji Matice hrvatske

Otvorenje izložbe 'Kretanja' autorice Ive Zagode održat će se 26. svibnja u Galeriji Matice hrvatske. Izložbu možete posjetiti do 8. lipnja 2023.
vrijeme: 26.05.2023. - 08.06.2023.
mjesto: Zagreb
url: https://www.matica.hr/

Koristeći glazbu kao polazišnu točku u svojem radu, u kojem se proces njene vizualne interpretacije do sada prvenstveno odvijao na dvodimenzionalnoj podlozi slikarskog platna, autorica istražuje mogućnosti izražavanja u trodimenzionalnom obliku. Polazeći od opažanja, šetnji i osluškivanja autorica Iva Zagoda ciklusom Kretanja opredmećuje svakodnevnu dinamiku svijeta. Objekti nastali pretežno od industrijskih materijala u prostor ulaze kao upečatljivi čvorovi boja, linija i tekstura.
 
Iva Zagoda rođena je 1992. godine u Zagrebu, završila je Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu na Nastavničkom odsjeku slikarskog usmjerenja, u klasi prof. Damira Sokića 2019. godine. Izlagala je na pet samostalnih i desetak skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu od kojih valja istaknuti: samostalne izložbe Zaron, Galerija Kranjčar; Odgovor glazbi, Galerija Greta te Opterećenje slobode, Academia Moderna. Dobitnica je Grandprix nagrade na 16. Erste fragmentima; druge otkupne nagrade muzeja grada Rovinja te stipendije za studentsku razmjenu erasmus + u Pragu. Živi i radi u Zagrebu.