Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Ive Pervana - 'Boje Hrvatske'

Izložba fotografija umjetnika Ive Pervana 'Boje Hrvatske' otvara se 26. svibnja u prostoru Prokulture u Splitu, povodom Dana državnosti.
vrijeme: 26.05.2022. -
mjesto: Split
Prigodnom izložbom u čast Dana državnosti Ivo Pervan, naš poznati umjetnički fotograf, dat će samo mali uvid u pravo bogatstvo zabilježenih motiva pod naslovom Boje Hrvatske.

Bit će to i povod i za razgovor s autorom o važnosti i ulozi fotografije u očuvanju i afirmaciji Hrvatske. Posebnu pažnju pritom zaslužuje Paralelna Hrvatska, koja tek čeka svoje cjelovito predstavljanje javnosti. Životni je to projekt autora, puno više je od izložbe fotografija. Motivi koje autor otkriva, usprkos svojoj jedinstvenosti, najvećem broju nas ostaju potpuno nepoznati. Uz bogatu video prezentaciju o bojama, ljepotama, paralelnoj i stvarnoj Hrvatskoj čut ćemo od samog autora, na njegov neposredan i argumentirani način.

Ciklusa Carski tinel podcast je internetskog Radio Peristila. Seriju razgovora sa zanimljivim gostima o aktualnim temama, o licu i naličju kulture i kulturnih politika vodi dr. sc. Nansi Ivanišević, predsjednica i autorica programa Prokulture.