Preskočite na glavni sadržaj

Izložba 'Hrvoje Glavan - Matija Plavčić' u Klanjcu

U okviru ovogodišnje suradnje klanječke Galerije Antuna Augustinčića i zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti, mladi kipari Hrvoje Glavan i Matija Plavčić izabrani su da predstave svoje diplomske radove na samostalnoj izložbi u Studiju GAA od 15. listopada 2021. do 9. siječnja 2022. 
vrijeme: 15.10.2021. - 09.01.2022.
mjesto: Klanjec
url: http://www.gaa.mhz.hr/


Hrvoje Glavan (Zagreb, 1996.) nakon završene Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna (smjer dizajn metala) upisao je 2015. Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu te diplomirao kiparstvo 2021. u klasi profesora Damira Mataušića.

Matija Plavčić (Zagreb, 1985.) nakon završene 15. gimnazije ((MIOC), upisao je 2015. studij kiparstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu gdje je 2019. dobio Rektorovu nagradu i diplomirao kao najbolji student svoje generacije, u klasi profesora Petra Barišića.

Zanatski vješto oblikovani radovi H. Glavana u metalu (Uzdizanje) i M. Plavčića u drvu (Nemoć), funkcioniraju kao samodovoljni skulpturalni objekti u prostoru. No, kad se spozna i njihovo značenje, otkrivaju višeslojnu i intrigantnu semantičku dimenziju, kako na intimnoj, tako i na društvenoj razini. 

Izložba, popraćena katalogom, ostvarena je u suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Katalog izložbe