Preskočite na glavni sadržaj

Izložba hrvatskog dizajna 21/22 online

Izložba hrvatskog dizajna 21/22 online
Ususret otvorenju i dodjeli nagrada, Hrvatsko dizajnersko društvo predstavlja online verziju bijenalne Izložbe hrvatskog dizajna 21/22 na poveznici: https://izlozba.dizajn.hr/2122/.
Izložba hrvatskog dizajna središnja je i najvažnija strukovna dizajnerska manifestacija u Hrvatskoj koja okuplja najkvalitetnije dizajnerske radove nastale tijekom dvogodišnjeg razdoblja, podijeljene u ukupno osam profesionalnih i studentskih kategorija: Dizajn vizualnih komunikacijaIndustrijski / produkt dizajnDizajn u digitalnim medijima i dizajn interakcijaDizajn ambalažeModni i odjevni dizajnCjeloviti projekt / proizvodProstorne i grafičke intervencije i sistemi te Koncept / inicijativa / kritički dizajn.

Ukupno su na izložbu prijavljena čak 573 rada, od kojih je Selekcijska komisija (u sastavu: Robert Čanak, Dario Dević, Nataša Njegovanović, Luka Perić, Cvetka Požar, Zlatka Salopek Radić i Juraj Zigman) odabrala 324, od toga 258 profesionalnih i 66 studentskih radova. 

Izložba će se ove godine po prvi put održati u novom prostoru, Laubi – kući za ljude i umjetnost, nakon 10 godina suradnje s Muzejom za umjetnost i obrt koji je zbog oštećenja nastalih u potresu u procesu obnove. Opširnije

Online verziju izložbe pogledajte na poveznici: https://izlozba.dizajn.hr/2122/




Objava: 29.12.2022.