Preskočite na glavni sadržaj

Izložba: 'Grad na drugi pogled - Varaždin'

Izložba 'Grad na drugi pogled - Varaždin' otvara se u petak, 27. svibnja u 19 sati, u Palači Herzer, GMV. Izložba je rezultat višemjesečnog projekta 'Grad na drugi pogled udruge PUNKT' koji se tijekom proljeća 2022. godine odvijao u Varaždinu u partnerstvu s Gradskim muzejom Varaždin i u suradnji s Filmsko-kreativnim studijem Vanima, Društvom arhitekata Varaždin, Platformom 1postozagrad, vizualnim umjetnicima i stručnjacima iz različitih područja koja se bave gradom.
vrijeme: 27.05.2022. - 12.06.2022.
mjesto: Varaždin
url: http://www.gmv.hr/

Izložba ravnopravno predstavlja nove umjetničke produkcije pozvanih umjetnika/mentora i rezultate varaždinskih učenika i studenata nastale na Gn2p radionicama - video radionicama i aktivističkoj radionici. Radove na temu grada Varaždina izlažu učenici Prve i Druge gimnazije Varaždin, Srednje strukovne škole Varaždin, studenti Multimedije varaždinskog Sveučilišta Sjever te umjetnici/mentori Antonio Grgić, Bojan Mucko, Monika Rusak, Goran Škofić i Ivana Tkalčić.

Ambijentalna izložbena cjelina obuhvaća različite subjektivne i autentične poglede na grad; od prepoznatih mogućnosti i upućenih kritika do poetičnih imaginacija novih urbanih identiteta u mediju videa, fotografije, prostornih instalacija i aktivističkih inicijativa. Grad se prepoznaje kao neprekinuti proces podložan reimaginaciji i preoblikovanju, a pred posjetitelje se postavlja izazov daljnjeg otkrivanja i traženja „drugog pogleda“ na poznato i svakodnevno.

Izložba će biti otvorena do 12.6.2022.

Interdisciplinarni edukacijsko-izložbeni putujući projekt Grad na drugi pogled od 2013. godine održan je kroz 14 sekvenci u 11 gradova (Veliko Gorica, Rijeka, Koprivnica, Sisak, Split, Karlovac, Vrbovec, Šibenik, Pariz, Zagreb, Varaždin), a povezuje angažirano promišljanje grada, edukaciju mladih kroz predavanja i radionice s vizualnim umjetnicima i stručnjacima iz različitih područja koja se bave gradom, produkciju city specific radova renomiranih suvremenih umjetnika, kao i razvoj publike; projekt strateški jača interes zajednice za praćenje i sudjelovanje u programima suvremene umjetnosti i kulture u lokalnom kontekstu.