Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Borisa Ljubičića: 'Slike vremena – Dizajn i politika'

Izložba 'Boris Ljubičić: Slike vremena - Dizajn i politika' otvara se u utorak, 28. lipnja u 19 sati, u HDD galeriji. Izložba obuhvaća dizajnerske radove nastale od 1970-ih do 2000-ih godina koje povezuje tema politike, u rasponu od plakata, preko vizualnih identiteta, kampanja i objekata u javnom prostoru, do samoiniciranih projekata i novinskih tekstova.
vrijeme: 28.06.2022. - 21.07.2022.
mjesto: Zagreb
url: http://dizajn.hr/

Izložba Slike vremena – Dizajn i politika nastavak je postupnog procesa obrade golemog i značajnog opusa dizajnera Borisa Ljubičića od ranih 1970-ih do danas, putem serije izložbi i publikacija koje su dosad tematizirale vizualne identitete (izložba Simbol, znak, logo, brend, 2018; i knjiga Logo protiv kaosa – Identitetski dizajn Borisa Ljubičića, 2019.), dizajnerski projekt VIII. Mediteranskih igara (Dizajn projekt: VIII Mediteranske igre, Split 1979., 2013.) i cjeloviti vizualni identitet države (izložba New Look Croatia, 2013.). Ova, četvrta izložba po redu dolazi upravo u godini kada će Ljubičić primiti Nagradu Hrvatskog dizajnerskog društva za životno djelo, a donosi kritičku refleksiju na radove koji su od ranih godina Ljubičićeve karijere više ili manje eksplicitno doticali politička i društvena pitanja, koja su jedna od središnjih u njegovom dizajnerskom radu.

U večeri otvorenja održat će se i [D]RAZGOVOR s Borisom Ljubičićem u kojem će biti riječi o istim ovim temama.

Izložba, koja je dio serije kojom se obrađuju pojedini tematski segmenti Ljubičićevog dizajnerskog opusa, ostaje otvorena do 21. srpnja.

Kustos izložbe je Marko Golub.

Opširnije



Krvatska, plakat, STUDIO INTERNATIONAL, 1991.
Foto: dizajn.hr