Preskočite na glavni sadržaj

InPuT Fest Karlovac najavljuje bogat program

Povodom Svjetskog dana kazališta, International Puppet Theatre Festival Karlovac (InPuT Festival Karlovac) objavljuje popis kazališta i predstava koje će ove godine sudjelovati na ovoj manifestaciji koju organizira Gradsko kazalište 'Zorin dom', a održat će se od 23. do 28. svibnja 2023.
vrijeme: 23.05.2023. - 28.05.2023.
mjesto: Karlovac
url: http://www.zorin-dom.hr/

Festival koji se prvi put organizirao 2022. godine predstavio se kao ključni događaj koji je okupio tisuće posjetitelja u gradu Karlovcu. Ove godine publika će moći pogledati Dječje kazalište Branka Mihaljevića iz Osijeka sa predstavom „Djedove Priče” te Key Theatre koji dolazi iz Tel Aviva (Izrael) te će izvesti predstavu „When all was green”. Na programu se nalazi i Merlin Puppet Theater koji dolazi iz Berlina (Njemačka) sa vrhunskom predstavom „Noone's land”. Na festivalu sudjelovati će i Gradsko kazalište lutaka Rijeka sa predstavom „Wanda Lavanda”, Gradsko kazalište lutaka Split sa predstavom „Kaktus bajka” te će biti izvedena predstava „Kugina kuća” koja je nastala u koprodukciji Kazališta Virovitica i Kazališta lutaka Zadar. Program će dodatno upotpuniti Kazališna družina Pinklec iz Čakovca sa predstavom „Drvljaci” te Umjetnička organizacija Gllugl iz Varaždina sa svojom izvedbom „Astronauti”. U sklopu festivala prikazat će se predstava „Sova“ Lutkovno gledališče Ljubljana (Slovenija), a mlađa publika moći će uživati u  predstavama „Zmaj i princeze” Lutkarskog kazališta Mostar (Bosna i Hercegovina) i „Bambi“ koji priprema Pozorište za decu i mlade Kragujevac (Srbija).
 
Svojim bogatim i raznovrsnim programom za djecu, mlade i starije festival doprinosi jačanju dostupnosti lutkarskog programa različitim socijalnim i dobnim skupinama te pretvara grad Karlovac u glavno lutkarsko susretište.