Preskočite na glavni sadržaj

Impronedjeljak: Elliott Sharp

Elliott Sharp. američki skladatelj, producent, multiinstrumentalist, teoretičar, autor i vizualni umjetnik, nastupa 1. travnja u zagrebačkom klubu Močvara.
vrijeme: 01.04.2024. -
mjesto: Zagreb
url: https://mochvara.hr/

Dobitnik je nagrada Berlin Prize in Music i Guggenheim Fellowship. Bio je sudionik na festivalima u Darmstadtu, Donaueschingenu, Shenzhen Tomorrow i New Music Stockholm festivalu. Sudjelovao je na Hessischer Rundfunk Klangbiennale i Venecijanskom bijenalu.

Za violinisticu Hilary Hahn Napisao je  skladbu Storm of the Eye koja je objavljena na njezinom Grammyjem nagrađenom albumu In 27 Pieces. 

Njegova opera Filiseti Mekidesi praizvedena je na Ruhr Triennale Bochum 2018., a opera Die Grösste Fuge u Bonnu 2021. povodom obilježavanja 250 godina rođenja L. V. Beethovena, kao dio Beethoven@250.
 
Elliott Sharp ovom će prilikom izvesti svoje novo elektroakustično djelo Endolith za gitaru i elektroniku. Endolith kombinira algoritamske strukture s improvizacijom.
 
‘Impronedjeljke’ organizira umjetnička organizacija Cargo (voditelj Damir P. Kafka) u suradnji s Udruženjem za razvoj kulture “URK” / Klub Močvara / Jazz u Močvari, uz podršku Gradskog ureda za kulturu, Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture i medija RH i Zavoda Sploh.