Preskočite na glavni sadržaj

II. ciklus podcasta 'Prednji plan': 'Participacija i prostor'

II. ciklus podcasta 'Prednji plan': 'Participacija i prostor'
Na You Tube stranici Društva arhitekata Zagreba objavljen je novi ciklus podcasta Prednji plan s temom 'Participacija i prostor'.

Participaciju općenito definiramo kao „sudjelovanje građana u procesima odlučivanja i aktivnostima na svim područjima društvenog života“. U svim suvremenim demokracijama, u većoj ili manjoj mjeri, postoje oblici participacije građana u odlučivanju oko prostornih pitanja, koji služe kao nadopuna i korektiv predstavničkim i provedbenim institucijama. Što je uopće participacija u pitanjima prostora? Kako uključiti zainteresirane građane i širu javnost u procese donošenja prostornih odluka? Kakav je postojeći pravni okvir u kontekstu participacije? Koja su pozitivna hrvatska i međunarodna iskustva?

Drugi ciklus podcasta Prednji plan DAZ je odlučio posvetiti upravo temi participacije. Problematizirana kroz prizmu strukovnog društva, urbanističke prakse, građanske inicijative i urbane sociologije, ovaj ciklus od četiri epizode predstavlja višeslojno razmatranje prethodno postavljenih pitanja. Opširnije

Za podcast govore: Dragan ŽuvelaBorislav DoklestićVanja Radovanović i Jana Vukić.  

DAZ :: PODCAST - Prednji plan 



Objava: 29.11.2022.