Preskočite na glavni sadržaj

'Igrom kroz knjigu'

Dva književna programa, radionice i igraonice 'Igrom kroz knjigu' Srednje Europe za mlade – Sezam, nakladničke kuće Srednja Europa iz Zagreba, održat će se u četvrtak, 30. lipnja, od 16,30 do 19,30 sati, na jezeru Bundek.
vrijeme: 30.06.2022. -
mjesto: Zagreb
url: http://sezam.hr/

Peti i šesti književni program, radionica i igraonica (od ukupno deset) temeljeni su na knjigama 'Priča o jednom Kaju' i 'Arhistorija. Pripovijest o Arhitekturi'.
 
Od 16.30 do 18.00 sati na livadi kod malog dječjeg parka na Bundeku u programu Igrom kroz knjigu: Priča o jednom Kaju djeca i roditelji moći će iz znanstveno-popularne slikovnice Bojane Schubert i Grge Petrova saznati više o životu jednog jezika – kajkavskoga, izrađivati cvijeće međimurčice, posavčice, zagorčice, turopoljčice… i postaviti cvjetnu kajkavsku livadu. Razlistat ćemo i stablo Kaj i postaviti mu grane književnosti, prava, medicine…, i odigrati brojne zabavne i društvene igre.
 
Od 18.00 do 19.30 na istome se mjestu održava Igrom kroz knjigu: Arhistorija. Pripovijest o arhitekturi na kojoj će se uz pomoć knjige, arhitektice Jasenke Kranjčević i prevoditeljice Marte Agičić saznati više o arhitekturi i građevnim materijalima, graditi lego kockicama, izrađivati rozete i drvene kućice te odigrati brojne zabavne igre.
 
Program je namijenjen djeci od 4 do 14 godina (roditelji, bake, djedovi i ostali su dobrodošli). Prijave nisu potrebne.
 
Igrom kroz knjigu – književna radionica i igraonica na otvorenom sastoji se od deset pojedinačnih programa za djecu koji se provode od svibnja do listopada 2022. na Jarunu i Bundeku.
 
Program je sufinanciran sredstvima Grada Zagreba – Program Javnih potreba u kulturi Grada Zagreba za 2022. godinu.
 
Više o programu i događanjima www.sezam.hr.