Preskočite na glavni sadržaj

Hrvatskim glumcima nagrade na Mostar Film Festivalu

Nagrada za najbolju glavnu mušku ulogu pripala je Stojanu Matavulju, a Nives Ivanković za najbolju epizodnu žensku ulogu u filmu 'Zbornica', dok je Dejanu Aćimoviću dodijeljeno posebno priznanje za ulogu u filmu 'Divljaci' na Mostar Film Festivalu koji je završio u utorak, 15. studenog.
vrijeme: 15.11.2022. -
url: http://moff.ba/

Stručni žiri koji su činili filmski i javni djelatnici Dejan Dabić, Anila Gajević i Branka Bešević Gajić jednoglasno su donijeli odluke o dodjeli nagrada Stablo ljubavi. 
 
Stojan Matavulj kao "problematični profesor povijesti" proglašen je najboljom muškom ulogom u filmu "Zbornica" redateljice Sonje Tarokić, filmskom ostvarenju o borbi pojedinca protiv sustava.
 
U tome filmu glumica Nives Ivanković, koja je utjelovila ravnateljica škole koja vlada čvrstom rukom, dobila je nagradu na najbolju epizodnu žensku ulogu.
 
Stručni žiri je specijalno priznanje dodijelio hrvatskome glumcu Dejanu Aćimoviću za ulogu u akcijskoj komediji "Divljaci" redatelja Darija Lonjka u kojoj tri prijatelja po svaku cijenu žele otići na svjetsko nogometno prvenstvo u Moskvu, no spletom okolnosti završe u terorističkom kampu.
 
Nagrada za najbolju glavnu žensku ulogu otišla je u ruke Fakete Salihbegobić-Avdagić za ulogu u filmu "Švedsko srce moje majke", dok je glavna nagrada Stablo ljubavi za epizodnu mušku ulogu pripala bosanskohercegovačkom glumcu Mirsadu Tuki za ulogu u filmu "Praznik praznine".
 
Na ovogodišnjem 16. izdanju Mostar Film Festivala (MOFF) filmske glume, kojemu je na čelu hrvatski i bosanskohercegovački glumac i redatelj Slaven Knezović, prikazano je 12 filmova u natjecateljskom dijelu programa. (Hina)