Preskočite na glavni sadržaj

Zoran Marinović / Minuta šutnje

Izložba fotografija Zorana Marinovića 'Minuta šutnje' otvara se u Laubi - Kući za ljude i umjetnost, u subotu, 22. travnja, u 19 sati.
vrijeme: 19,00
mjesto: Zagreb; Lauba, Baruna Filipovića 23a
url: http://lauba.hr
LAUBATALK - razgovor s umjetnikom moderira Mario Guček Andromak, kustos Laube

Od Australije do Aljaske, kroz džungle Amazone, preko vrhova Himalaja ili rijeke Kongo, ako stavite prst preko usta svaka osoba će razumijeti da pokazujete – tišinu. Bio to Pigmej u lovu, kauboj iz Pantanala, izbjeglica u Grčkoj, vojnik u Siriji, dijete ili starac, razumjet će vas. Tiho!
Sad je trenutak za minutu šutnje.


Moramo shvatiti. Danas sve se mijenja. I sve će se promjeniti. Povratka na staro više nema. Promjene su tu, već jasne, vidljive. Priroda se mijenja. Život nastaje. Život nestaje. No, ne treba biti pesimist.

Još nije prekasno da se izbjegne ono najgore. Još nije kasno da počnemo mijenjati najprije sebe, kako bismo bili manje okrutni prema drugima. Kriza je velika, sveobuhvatna, ona mijenja sve. Mijenja čak i ono što danas možemo učiniti, ali i ono čemu se možemo nadati. Napredak u svojoj formuli uspjeha još uvijek kalkulira eksploataciju, zagađenje i na kraju … razaranje. Priključite se i vi pozivu na minutu šutnje za planet Zemlju!