Preskočite na glavni sadržaj

Zemaljske stanice – otvoreni poziv za sudjelovanje na razvojnim radionicama (Rok: 30.9.2021.)

Bacači Sjenki objavljuju prvi poziv za sudjelovanje u digitalnoj verziji 'Zemaljskih stanica', koji traje do 20. rujna 2021. godine. (Produženo do 30. rujna 2021.!)
vrijeme: 02.09.2021. - 30.09.2021.
url: https://bacaci-sjenki.hr/

Organizatori pozivaju izvedbene umjetnike, znanstvenike, intermedijalne umjetnike i umjetničke skupine da predlože bilo koju vrstu izvedbenih ideja u njihovim početnim ili složenijim razvojnim fazama za koje bi željeli da se razviju zajedno s timom međunarodnih kazališnih profesionalaca, producenata i pedagoga, okupljenima kako bi im pomogli da provjere svoje umjetničke, izvedbene i produkcijske vizije sa što više motrišta.
 
Proces Zemaljskih stanica u osmišljavanju intermedijskih i interkulturalnih projekata izvedbenih umjetnosti kombinira najnovije komunikacijske tehnologije s 3000 godina kazališne tradicije i znanja, kroz dvije trodnevne intenzivne radionice, odvojene šestotjednim razvojnim periodom. Prijave projekata proći će postupak odabira u dva koraka: nakon prvog kruga odabira, 10 projekata koji uđu u uži izbor bit će pozvani da predstave svoje ideje, a nakon toga će se objaviti konačni odabir od 5 projekata.
 
Međunarodni žiri odabrat će pet najsmionijih projektnih prijava za sudjelovanje u procesu razvoja svojih projekata. Svi odabrani projekti bit će predstavljeni međunarodnoj publici i producentima nakon drugog kruga radionica.
 
Prva faza Zemaljskih stanica Bacača Sjenki odvijat će se u sklopu MOT Festivala u Skopju i AKTO Festivala u Bitoli u suradnji s Fakultetom dramskih umjetnosti u Skopju od 22. do 24. listopada.

Druga faza Zemaljskih stanica Bacača Sjenki odvijat će se u sklopu programa “Sve-jedno 20” Bacača Sjenki u suradnji s organizacijom Domino te Kulturno informativnim centrom grada Zagreba, od 17. do 19. prosinca 2021. u Zagrebu.