Preskočite na glavni sadržaj

Završena obnova vanjskog dijela Stare gradske vijećnice

Vanjski dio Stare gradske vijećnice u Splitu je obnovljen, a u tijeku je i unutarnja obnova te uređenje, izvijestili su u utorak iz gradske uprave.
vrijeme: 10.11.2020.
mjesto: Vinkovci
url: http://vinkovackejeseni.hr/

Na pročeljima Stare gradske vijećnice završeni su konzervatorsko-restauratorski i fasaderski radovi i skinuta skela. Osim toga, zamijenjena je drvena krovna konstrukcija sa svim slojevima krova i izvedene su sve međukatne konstrukcije, a sada se nastavljaju radovi na unutarnjoj obnovi i uređenju, stoji u priopćenju.

Krovna kućica oblikovanjem se prilagodila novim tehničkim uvjetima te su u njoj nove tehničke instalacije, ventilacijski kanali,& vanjske klima-jedinice i nove pomoćne prostorije budući da su stare iskorištene za ugradnju dizala za osobe s invaliditetom.

"Izrada projektne dokumentacije za obnovu Stare gradske vijećnice počela je 2016. godine, a izrađena je u skladu s prostorno-planskom regulativom i u suradnji investitora, projektanata i nadležnih javnopravnih tijela, uključujući i Konzervatorski odjel u Splitu, te je sastavni dio pravomoćne građevinske dozvole", stoji u priopćenju.

U gradu podsjećaju kako je obnova i valorizacija Stare gradske vijećnice vrijedna 9,2 milijuna kuna i dio je strateškog EU projekta Grada Splita "Palača života – grad mijena / Palace of life – City of changes" koji se provodi kroz ITU mehanizam Urbane aglomeracije Split. Ukupna vrijednost projekta je 25,4 milijuna kuna, od čega je 18,2 milijuna kuna nepovratnog novca iz Europske unije. Korisnik je Grad Split, partneri su Turistička zajednica Grada Splita i Muzej grada Splita, a Razvojna agencija Split – RaST d.o.o. radila je na pripremi projektne prijave. Svi radovi teku uz suglasnost i koordinaciju s Konzervatorskim odjelom u Splitu, a trebali bi biti gotovi na proljeće 2021., navodi se na kraju priopćenja. (Hina)