Preskočite na glavni sadržaj

Zagrebački salon odbijenih - poziv odbijenim umjetnicima (Rok: 24.9.2022.)

Za vrijeme trajanja Zagrebačkog salona koji ovoga puta, po riječima kustosice Leile Topić, predstavlja radove koji transformiraju ili interpretiraju nepravde, neučinkovitost borbe protiv korupcije i provođenje povijesnih revizija, otvara se izložba 'Zagrebački salon odbijenih' u Atelijerima Žitnjak 29. rujna, u 20 sati.
vrijeme: 16.09.2022. - 24.09.2022.
mjesto: Zagreb
url: https://www.facebook.com/atelijerizitnjak

Zagrebački salon odbijenih

Pozivaju se svi umjetnici čiji rad nije uvršten u izložbu Zagrebačkog salona, a čiji se rad na neki način osvrće na anomalije i nepravilnosti u radu ustanova u kulturi i centara moći, da pošalju kontakt podatke, koncepciju i vizuale odbijenih radova najkasnije do 24. rujna, u 23,59 sati! E-mail za prijave: zagrebackisalonodbijenih@gmail.com
 
Koncept 57. Zagrebačkog salona podrazumijeva zagovaranje umjetnosti kao oblika vizualne politike, stvaranje platforme za umjetnike aktiviste koji se fokusiraju na odnose moći unutar suvremenog društva, teži vratiti vjeru u emancipatorsku moć kulture te vjeruje u sposobnost umjetnika da postavlja pitanja, a Salon odbijenih se nastoji sinkronizirati s navedenim težnjama.