Preskočite na glavni sadržaj

Young Balkan Designers – poziv (Rok: 27.9.2023.)

Kulturno udruženje Mikser iz Beograda, uz podršku NUNC proizvođača nameštaja iz Slavonije, pokreće specijalno izdanje natjecanja regionalne platfrome Mladih balkanskih dizajnera, otvarajući im jedinstvenu priliku da se pridruže kompaniji NUNC u njihovoj misiji reinterpretacije bogate tradicije i kulture regije u inovativne i prepoznatljive proizvode suvremenog dizajna.
vrijeme: 08.09.2023. - 27.09.2023.
url: https://ybd.mikser.rs/

NUNC (što znači: sada) je na svjetsku dizajnersku scenu stupio 2019. godine na Sajmu namještaja u Koelnu i od tada raste i osvaja međunarodna tržišta. Duhovit i osvježavajući pristup dizajnu svakodnevnih predmeta potiče iz suradnje s novim dizajnerima iz cijele regije, od kojih su mnogi debitirali na regionalnoj i međunarodnoj sceni upravo preko platforme Mladi balkanski dizajneri.
 
Međunarodni žiri će izabrati najinspirativnije radove koji će biti izloženi na “YBD za NUNC” izložbi na Šumarskom fakultetu tijekom Beogradskog međunarodnog sajma namještaja, gde će Nunc-ov tim za razvoj proizvoda izabrati projekte koje će kompanija razvijati do pravih proizvoda i potom predstaviti svjetskoj publici na čuvenom Međunarodnom sajmu nameštaja u Milanu.
 
Cijeli tekst natječaja dostupan je na ybd.mikser.rs/call
 
Prijave se primaju do 27. rujna 2023., u 23.59 sati, na ybd.mikser.rs/form
 
Pobjednici će biti proglašeni 2. listopada 2023.