Preskočite na glavni sadržaj

'Vuka se ne bojim ja' KD Pinklec najbolja predstava 25. revije lutkarskih kazališta

Pobjednik ovogodišnje jubilarne 25. revije lutkarskih kazališta prema ocjenama obiteljsko – stručnog žirija je Kazališna družina Pinklec, Čakovec, s predstavom 'Vuka se ne bojim ja' autorice Tanje Novak i redatelja Romana Bogdana.
vrijeme: 10.11.2020.
url: http://www.gkl-rijeka.hr/

„U ovoj zaigranoj i optimističnoj predstavi jednako su uživali i djeca i odrasli. Drago mi je da je naš žiri prepoznao sve kvalitete ove sjajne predstave koja je poznatu klasičnu bajku o tri praščića iščitala na originalan i suvremen način, aktualan, baš u duhu današnjeg vremena jer nam poručuje da zajedništvom i slogom možemo pobijediti sve nedaće.“, poručila je ravnateljica Gradskog kazališta lutaka Rijeka Magdalena Lupi Alvir.

Nagrada publike Domino jedina je nagrada festivala. Obzirom da ove godine sva publika nije mogla glasati zbog epidemioloških mjera,  riječki lutkari doskočili su tom problemu na način da su oformili obiteljsko – stručni žiri Revije sastavljen od obitelji Vodopija, dugogodišnjih vjernih pratitelja Kazališta te Davida Petrovića, glumca – lutkara GKL Rijeka. U njihovom obrazloženju nagrade stoji kako je predstava zabavna, dozirana i vrhunski odigrana: „Glumački kolektiv je vrlo ujednačen i zajedno izvrsno funkcionira. Njihovo je zadovoljstvo bivanjem na sceni bilo upravo zarazno i teško je bilo ne uživati. Zadivljuje kako je s malo elemenata postignuto jako mnogo. Dapače, sve je bilo baš onako kako treba biti – jednostavna priča ispunjena pozitivnom energijom koja je izvrsno komunicirala s publikom svih dobnih skupina.“

Proglašenje najbolje predstave Revije održalo se u utorak, 10. studenog u dvorani Gradskog kazališta lutaka Rijeka nakon promocije časopisa za književnost i kulturu Ogranka Matice hrvatske Osijek „Književna revija – 100 godina lutkarstva u Hrvatskoj“. Nagradu Domino i ove je godine dizajnerski osmislio Studio Cuculić, a ovaj put to je skulptura s motivom ribara koji je upecao sam sebe.

25. revija lutkarskih kazališta održala se od 2. do 10. studenog 2020. u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka, Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, RiHub-u i Galeriji Kortil. Na jubilarnoj Reviji gostovalo je 8 kazališta, većinom iz Hrvatske, ali i iz Slovenije i Bosne i Hercegovine te je izvedeno sveukupno 16 predstava. Publika je, osim u predstavama, mogla uživati u bogatom i raznolikom popratnom programu u sklopu kojeg u održane dvije radionice, dvije promocije knjiga i časopisa te izložba.