Preskočite na glavni sadržaj

Vlado Martek: Izložba s više naslova

Prva riječka retrospektivna izložba Vlade Marteka, umjetnika najpoznatijeg po vizualnim eksperimentima s poezijom, rasvijetlit će njegova polazišta u 70-ima i povezanost s legendarnom Grupom šestorice autora. Izložba se otvara u MMSU galeriji 12. srpnja i trajat će do 8. rujna 2019.
vrijeme: 12.07.2019.
mjesto: MMSU Rijeka
url: http://mmsu.hr/

Vlado Martek: Izložba s više naslova
(Umjetnost ljubavi moja / Ova poezija je bolja od idealne poezije / Predizložba idealne izložbe)

Prva retrospektiva Vlade Marteka u Rijeci, Izložba s više naslova, predstavlja široki raspon medija, pristupa i tema kojima je zajednički umjetnikov eksperimentalni tretman jezika.

Izložba rasvjetljava autorova polazišta u sedamdesetim godinama, istup na likovnu scenu nakon studija književnosti i filozofije i djelovanje u Grupi šestorice autora, budući oni ostaju karakteristični za Martekovo djelovanje u cjelini. Izložba s više naslova donosi radove od sedamdesetih godina do danas, zaokupljena poduhvatom širenja granica umjetničkog izraza, a shodno tome i načina prezentacije i posredovanja umjetnosti (izvedbena poezija, demontaža medija i prodor u javni prostor). Pritom je u fokusu Martekova dualna pozicija likovnog umjetnika i pjesnika koji se opsesivno prihvaća analize jezika i uloge umjetnosti. (...)

Kustosice: Alenka Gregorič, Ksenija Orelj

Izložba je dio pretrprograma Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture.

https://www.facebook.com/events/2435933266464559/

Opširnije:
http://mmsu.hr/dogadaji/vlado-martek-izlozba-s-vise-naslova/