Preskočite na glavni sadržaj

V.B.Z. slavi 30 - Ljetni festival knjiga i autora

Svoj trideseti rođendan V.B.Z. će obilježiti trodnevnim V.B.Z. festom - ljetnim festivalom knjiga i autora, koji će se održati od 29. lipnja do 1. srpnja 2021. u klubu Vintage Industrial Baru u Zagrebu.  
vrijeme: 29.06.2021.

Program festivala

Prvi dan festivala, u utorak 29. lipnja, Marina Šur Puhlovski predstavlja roman „Zbogom, djevojčice“, koji nas vraća u šezdesete i ponovno vodi u svijet Sofije Kralj, protagonistice njezinih ranijih nagrađivanih romana. U utorak se družimo i s Jadrankom Pintarić, čija je knjiga „Dobro sam i ostale laži“ doživjela brojne sjajne književne kritike, približujući nam svakodnevicu melankolika, dok festivalski dan završavamo čarobnim putovanjem Iranom i putopisom Hrvoja Rupčića „U zemlji plemenitih ljudi“, koji ne silazi s top ljestvica najčitanijih knjiga o putovanjima.

U srijedu, 30. lipnja, predstavljamo prvi domaći pandemijski roman, naš novitet „Sami“ Marinka Koščeca, jednu dekameronovsku zagrebačku večer za koju je „kriv“ Jonathan Franzen u romanu „Drugi zakon termodinamike“ Drage Glamuzine, a za kraj drugog dana pripremili smo pjesničku poslasticu – naši pjesnici i pjesnikinje čitat će poeziju iz svojih novih zbirki.

Zadnjeg zagrebačkog festivalskog dana, u četvrtak, 1. srpnja, predstavljamo „Puding od vanilije“, novu knjigu beskompromisne Vedrane Rudan, u kojoj još direktnije i preciznije tranšira hrvatsku stvarnost te roman „Putujuće kazalište“ Zorana Ferića, kompleksnu obiteljsku sagu, kroz koju je ispričana hrvatska i domaća povijest dvadesetog stoljeća.

Opširnije