Preskočite na glavni sadržaj

UNESCO-ov Fonda za kulturnu raznolikost - natječaj

Otvoren je natječaj za prijavu projekata za sredstva UNESCO-ovog Fonda za kulturnu raznolikost (IFCD), osnovanom radi provođenja UNESCO-ove Konvencije za zaštitu i promicanje raznolikosti kulturnih izričaja. Prijave su otvorene do 7. lipnja 2013.
prijava: 07.06.2013
mjesto: Zagreb: Crkva sv. Katarine, Bazilika Srca Isusovog, Crkva sv. Franje Asiškoga, Katedrala, Muzej Mimara i druge lokacije
url: http://www.pasionska-bastina.com
 Na natječaj je moguće prijaviti programe/projekte koji imaju za cilj:
- promicanje kulturnih politika koje štite i promiču raznolikost kulturnih izričaja te gdje je potrebno jačanje odgovarajućih institucionalnih infrastruktura;
- jačanje postojećih kulturnih industrija;
- poticanje stvaranja novih kulturnih industrija.

Posebna pažnja daje se projektima usmjerenima na izgradnju kapaciteta za kulturne politike, što podrazumijeva politike koje izravno utječu na stvaranje, proizvodnju, širenje, distribuciju i pristup kulturnim aktivnostima, dobrima i uslugama.

Najveći iznos koji se može zatražiti za programe/projekte iznosi 100.000 USD, uz napomenu da provođenje projekata može početi najranije u ožujku 2014.

Natječaj za pomoć u izradi programa/projekata – odnosi se na aktivnosti koje omogućavaju izradu, no ne i provođenje programa/projekta te može: poslužiti kao asistencija u pripremi zahtjeva za financiranje (konzultacije dionika, planiranje, istraživanje i/ili situacijska analiza).

Najveći iznos koji se može zatražiti za izradu programa/projekata iznosi 10.000 USD.

Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO poziva sve one koji zadovoljavaju kriterije da proslijede svoje projekte na odgovarajućem obrascu u dva primjerka na adresu:
Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO
Ministarstvo kulture
Runjaninova 2
10000 Zagreb
te na E-mail: unesco@min-kulture.hr

Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO napravit će evaluaciju projekata i proslijediti na daljnju procjenu u središte UNESCO-a samo projekte koji zadovoljavaju kriterije koje nalaže Konvencija za zaštitu i promicanje raznolikosti kulturnih izričaja.

Više