Preskočite na glavni sadržaj

'Umjetnost u javnom i socijalnom prostoru' - poziv za dostavu podataka

Otvoreni likovni pogon u 2021. godini nastavlja s prikupljanjem podataka o umjetničkim projektima u javnom prostoru i u zajednici koje objavljuje u e-katalogu 'Umjetnost u javnom i socijalnom prostoru u Hrvatskoj'. 
prijava: 31.03.2021
mjesto: Rijeka
url: https://www.facebook.com/ImpulsefestivalRi/

Podatci o projektima prikupljaju se od samih protagonista – autora, udruga i organizacija, temeljem jedinstvenog anketnog upitnika.

Predložite svoje radove ili projekte za katalog.
Oni mogu biti starijeg ili novijeg datuma, izvedeni u svim medijima, žanrovima i disciplinama vizualnih umjetnosti, kazališta (dokumentarno, istraživačko, verbatim kazalište), filma (docufilm), glazbe, plesa (komunalna koreografija) i izvedbenih umjetnosti, dizajna (participativni dizajn), arhitekture i urbanizma, komunalni (community) radio, DIWO projekti i dr. Važno je da su:
• društveno angažirani (smjeraju nekoj promjeni u društvu i-ili zajednici) i
• participativni – realiziraju se uz sudjelovanje ili suradnju građanstva, članova zajednice, i-ili publike
Pitanja u upitniku strukturirana su prema tim prioritetima te se odnose na oblik rada s građanstvom, profil grupe ili zajednice s kojom se radi, kao i na javni/društveni problem koji se radom adresira. Molimo Vas da u tom dijelu opisa budete konkretni, jer nam je cilj dobiti što precizniji uvid u ovaj vid umjetničke prakse, ocrtati dosege i trenutna ograničenja takvog rada ako postoje. Upitnik vidimo i kao priliku za samorefleksiju, propitivanje učinjenog. Ukoliko želite iznijeti iskustva i razmišljanja mimo navedenih pitanja, molimo Vas da ih navedete u polje za napomenu.

Odgovori će se objaviti u formi standardizirane kataloške jedinice, kao na primjerima ovdje: https://umjetnostujavnomprostoru.wordpress.com/portfolio/. Kako Vaši prijedlozi budu pristizali, tako će se Katalog puniti i rasti - on će biti tim korisniji što će pokrivenost područja biti veća.

Rok za dostavu podataka je 31. ožujka.

Projekt se realizira uz potporu Zaklade "Kultura nova".