Preskočite na glavni sadržaj

U Hlebinama sajam naive 'Pod kruškom'

U sklopu Hlebinske škole, u subotu, 27. kolovoza,  po najavi organizatora, održat će se  sajam naivne umjetnosti 'Pod kruškom', zamišljen kao svojevrsna svetkovina naive i sadržaja koji su s njom povezani.
vrijeme: 27.08.2011.
mjesto: Hlebine
Riječ je, kako je u ime organizatora rekao povjesničar umjetnosti Marijan Špoljarić, o cjelodnevnom susretu te izložbi umjetnika naive uz prigodne programe kojima će se evocirati život Hlebina tridesetih godina prošlog stoljeća.

Program, koji je ime dobio po Generalićevoj slici, ne promišlja se kao puka prigodna manifestacija nego kao animiranje lokalnoga stanovništva da se sačuva ostatak duhovne baštine te kao uputa za nove modele održivog razvoja sela, ali i kao korak u ambicioznom projektu stvaranja galerijsko-turističkog centra, dodao je Špoljar.
Kako bi pojačala neke kulturno-turističke aktivnosti u Hlebinama, središtu naivne umjetnosti, agencija 'Pastorala' osmislila je Hlebinsku školu, projekt u sklopu kojega se tijekom cijele godine na različitim mjestima u Hlebinama  održavaju umjetnički susreti, radionice, likovne kolonije, sajam naive i tečajevi naivnoga slikarstva.

Projekt je poduprlo Ministarstvo turizma, a pokrovitelji su Koprivničko-križevačka županija i hlebinska općina.
(Hina)