Preskočite na glavni sadržaj

Trinaesto izdanje Festivala tolerancije - JFF Zagreb od 7. do 13. travnja

Proslava filma i filmske umjetnosti u punom smislu, premijere na temu ljudskih prava, tolerancije i slobode, brojni novi popratni sadržaji i koncept - Festival tolerancije u svom trinaestom izdanju održat će se u Zagrebu od 7. do 13. travnja u kinima Europa i Kinoteka. Publiku očekuju ponajbolji naslovi sa svjetske festivalske scene.
vrijeme: 07.04.2019.
mjesto: Zagreb
url: http://www.festivaloftolerance.com/zagreb
Uz više od 60 filmova koji imaju cilj očuvati sjećanje na žrtve holokausta te promicati ljudska prava i slobode, toleranciju i prihvaćanje različitosti, ovogodišnji festival pokreće i program Masterclass tolerancije gdje će nakon projekcije najpoznatiji hrvatski filmski autori otkriti sve faze i tajne kreativnog procesa nastanka njihovih filmova te na taj način ostaviti važan filmski dokument našeg vremena i prostora.

 

Trinaesto izdanje Festivala tolerancije ponudit će i intrigantnu fotografsku izložbu Oni/They nastalu posve u produkciji Festivala, a koju čine portreti cijenjenih hrvatskih fotografa Stanka Hercega, Mare Milin, Ane Opalić i Ivana Posavca. Izložba će biti otvorena na atraktivnim lokacijama u javnom prostoru diljem Zagreba.

 

Festival su do sada podržala zvučna imena istaknutih filmskih stvaratelja poput Stevena Spielberga, Stefana Ruzowitzkog, Stellana Skarsgårda, Liama Neesona, Ralph Fiennesa, Rade Šerbedžije, Volkera Schlöndorffa i Istvana Szabe, a programe Festivala posjetilo je više od 140 tisuća posjetitelja, dok je na obrazovnim programima za mlade dosad sudjelovalo njih više od 30 tisuća.