Preskočite na glavni sadržaj

Tribina O kazalištu nakon drame

U ponedjeljak, 30. srpnja, na Carrarinoj poljani, s početkom u 21 sat, održat će se posljednja u nizu javnih tribina na 58. Splitskom ljetu – s temom "O kazalištu nakon drame". Sudjeluju: Jovan Ćirilov, Ivica Buljan, Ivica Restović, Zoja Odak i Blaž Lukan, uz moderatoricu Helenu Braut. Ulaz na tribinu je besplatan.
 
vrijeme: 30.07.2012. u 21 sat
mjesto: Split, Carrarina poljana
url: http://www.splitsko-ljeto.hr/
U postdramskom se kazalištu uspostavlja mogućnost da se uloga dominante dodijeli drugim elementima a ne isključivo dramskom logosu i govoru. Kazalište se time izborilo da se ne podređuje tekstu i da može slobodno razviti svoju vlastitu logiku čak i u neo-naturalističkim i narativnim formama. Jedna od tema tribine je i problem kritike u današnjoj medijskoj recepciji kazališta, odnosno izostanak recenzija u medijima i problemi koji nastaju kad izostane kvalificirano vrednovanje umjetničkog djela.

Gosti tribine su eminentni redatelji, glumci, književnici iz Hrvatske, Srbije i Slovenije. Jovan Ćirilov srpski je filozof, teatrolog, dramaturg, dramski pisac. Ivica Buljan hrvatski je kazališni redatelj, dobitnik brojnih nagrada od Zagreba do Skopja. Glumica Zoja Odak je hrvatska nacionalna dramska prvakinja. Ivica Restović splitski je odvjetnik koji je u osamdesetima u dva mandata bio na čelu Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu, dok je Blaž Lukan poznati slovenski pisac, dramaturg, pjesnik i kazališni kritičar.