Preskočite na glavni sadržaj

Tko mi je uzeo žvaku iz pepeljare ?! – plesna predstava

UPPU PULS i Centar mladih Ribnjak predstavljaju plesnu predstavu 'Tko mi je uzeo žvaku iz pepeljare ?!', koja je na programu 18., 19. i 20. veljače, s početkom u 20 sati.
vrijeme: 18.02.2011.
mjesto: Zagreb; Centar mladih Ribnjak, Park Ribnjak 1
url: http://www.uppu-puls.hr

Ideja i izvedba: Ana-Maria Bogdanović i Bruno Isaković
Glazba i oblikovanje zvuka: Tibor Szirovicza
Scenografija: Patrizia Donà
Video dizajn: Bruno Isaković
Produkcija: UPPU PULS i Centar mladih Ribnjak

 


U prostoriju su dovedena četiri majmuna. Na sredinu je postavljen visoki drveni stup, na čijem vrhu se nalazio svežanj banana. Jedan od gladnih majmuna počeo se penjati uz stup, kako bi došao do banana. Ali u trenutku kad je prišao vrlo blizu, zalili smo ga hladnim tušem. Majmun se ubrzo spustio sa stupa i napustio pokušaj da se nahrani. Svaki je od majmuna pokušao isto, i svakog je zaustavila hladna voda iz tuša. Nakon nekoliko pokušaja i oni su konačno odustali.

Zatim je iz sobe izveden jedan majmun i doveden drugi (novi). Kad se pridošlica počeo penjati uz stup, ostali su ga zgrabili i povukli na pod. Nakon što mu se to nekoliko puta dogodilo, konačno je i on odustao, pa nije više ni pokušavao. Majmuni su bili zamjenjivani jedan po jedan. Svaki put bi novog majmuna ostali povlačili dolje, prije nego što bi ovaj uspio stići do banana.

S vremenom su u sobi ostali samo oni majmuni, koji nikada nisu osjetili hladan tuš. Niti jedan od njih se nije želio popeti na stup.

Karte se mogu kupiti pola sata prije predstave u Centru mladih Ribnjak, po cijeni od 30,00 kn.