Preskočite na glavni sadržaj

Tjedan s umjetnicima – počinje osmi Street art festival

Pred nama je još jedno izdanje festivala koji u svoj program aktivno uključuje zajednicu, uljepšava zidove i ulice, potiče na druženje na otvorenom i unosi umjetnost u svakodnevicu. Gosti osmog izdanja festivala sjajni su suvremeni umjetnici pozvani na suradnju radi svoje društvene uključenosti, dobrog raspoloženja i poruka koje šalju svojim muralima, a u Koprivnici će boraviti od 20. do 27. rujna.
vrijeme: 20.09.2020.
mjesto: Koprivnica
url: https://www.facebook.com/Street-art-festival-414567335352629/

Prisjetimo se, Street art festival svoje je prvo izdanje doživio u svibnju 2013. godine, ugostio je pet autora te Koprivničancima i njihovim gostima pružio priliku da u svom susjedstvu razgledaju aktualna djela suvremene hrvatske ulične umjetnosti. Festival svake godine ugošćuje desetak umjetnika i time ponovno dokazuje da umjetnost zaslužuje proširenje definicije te da joj nije mjesto isključivo u galerijama i muzejima već da na ovaj način može postati dostupna svima. Pedesetak murala napravljenih tijekom proteklih sedam godina svakodnevno daju doprinos razvoju identiteta grada i njegovog individualizma, a ulaskom umjetnosti u javne prostore, ona komunicira sa svima.
 
Ove će godine na festivalu sudjelovati veliki broj domaćih autora koji će tijekom sedam dana promišljati tradicijske vrijednosti ovoga kraja, ali i nastaviti sa stvaranjem novih. Koprivnica će tako ponovno na nekoliko dana postati središnje mjesto okupljanja mladih street art umjetnika i posjetitelja koji vole umjetnost, dobar program te opuštenu i prijateljsku atmosferu. Umjetnici s kojima ćete se ove godine družiti su Shy, Blanana, Tothem (Goya), Sinko, Tanja Virag, Petra Mađerić, Borna Nakić, Worg, ojoMAGico i Maja Žugec. Umjetnike ćete u prvom dijelu festivala moći posjetiti u Kampusu na više lokacija – Mačkovec, i dvije zgrade pored središnjeg trga u Kampusu te u Knjižnici i čitaonici Fran Galović, a od srijede do nedjelje posjetite ih u središtu Koprivnice – u dvorištu Gradske vijećnice i na zgradi Zajednice tehničke kulture u gradskom parku. Umjetnici će se na tim lokacijama zadržavati tijekom cijelog dana, a ako želite saznati više o tome što rade i na kojim ih lokacijama u kojem trenutku najbolje posjetiti, pratite Facebook stranicu festivala
 
Ulaz je slobodan, ponesite samo dobro raspoloženje!
 
Organizator i pokretač festivala je Udruga Mamuze koja se bavi promocijom kulture i umjetnosti, a ovogodišnje izdanje omogućeno je sredstvima Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije.