Preskočite na glavni sadržaj

Svibanjski noviteti iz Profila

Nakladnik Profil objavio je nove hit naslove, među kojima roman talijanskog pisca Sache Naspinija 'Reci mi sve', knjigu luksemburškog politologa i povjesničara Floriana Biebera 'Uspon autoritarnih režima na zapadnom Balkanu' te novi hit Karen M. McManus 'Najgori dan u životu'.
vrijeme: 11.05.2022. -
mjesto: Zagreb
url: https://www.facebook.com/ProfilKnjiga/

Sacha Naspini jedan je od najtalentiranijih suvremenih talijanskih pisaca, a njegov roman "Reci mi sve" u sebi nosi moćnu poruku o osamostaljenju žene. Naspinijeva djela prevedena su u 26 zemalja, a njegov hrvatski prvijenac na naslovnici krasi crtež Ivana Kožarića. Prijevod potpisuje Srećko Jurišić.
 
Florian Bieber, direktor Centra za studije jugoistočne Europe na Sveučilištu u Grazu i jedan od najvećih stručnjaka za Balkan, u knjizi "Uspon autoritarnih režima na zapadnom Balkanu" u prijevodu Nikole Petkovića analizira važna politička zbivanja u većini bivših jugoslavenskih republika i Albaniji, državama koje još nisu integrirane u Europsku uniju, a preispituje i poziciju Hrvatske, kao glavnog susjeda tzv. zapadnog Balkana.
 
Profil je do sad izdao tri hit romana američke književnice za mlade Karen M. McManus. Najnoviji, četvrti roman "Najgori dan u životu" u finalu je prestižne nagrade British Book Awards u kategoriji najbolje dječje knjige 2022. godine. Roman je na hrvatski prevela Andrea Pongrac.
 
Profil je izdao i treći nastavak iz serije romana za djecu "Loši momci" Aarona Blabeyja prema kojemu je snimljen animirani film u produkciji Dreamworksa koji se upravo prikazuje u hrvatskim kinima. Ususret seriji na HBO-u, u knjižarama je i reizdanje svevremenskog hita "Žena vremenskog putnika" Audrey Niffenegger, čiji prijevod na hrvatski potpisuje Dragana Vulić Budanko.
 
U knjižare je stigao i treći nastavak serije grafičkih romana australskog pisca za djecu Aarona Blabeyja "Loši momci" – "Klupko krzna uzvraća udarac". Serijal, za koji je Blabey je 2016. dobio nagradu Indie za najbolji dječji roman, do sada je preveden u 41 zemlji i prodan u 10 milijuna primjeraka. Više od 100 tjedana je i na listi New York Timesa, a upravo je u kina stigao i animirani film u produkciji DreamWorksa. Knjigu je na hrvatski prevela Andrea Bagović.
 
Među novim proznim, publicističkim i dječjim naslovima ističe se i treći roman serije romana "Čarobnjaci iz davnine" autorice Cresside Cowell – "Kucni tri puta". Prijevod potpisuje Ozren Doležal.
 
Izvor: Hina