Preskočite na glavni sadržaj

'Sinergija izoliranih točkica: umjetnost pokreta kroz stop animaciju' - online edukativni program

Online edukativni program o umjetnosti pokreta (Stop-animacija) namijenjen je radnicima u kulturi, učiteljima i odgajateljima koji žele na kreativan način unaprijediti svoje satove te žele djecu naučiti umjetnosti pokreta kroz stop animaciju.Radionica je besplatna, a broj mjesta je ograničen!
vrijeme: 19.01.2021. 18 h
url: https://www.facebook.com/adriatic.animation/

Facebook event


Termini:

-za edukatore: 19.1. / 21.1. od 18-21h
-za djecu od 6-11god: 26.1. / 2.2. / 9.2 / 16.2 od 18-20h
-za djecu i mlade od 12+ god 28.1 / 4.2 / 11.2 / 18.2 od 18-20.30h

Edukatori će znanje i iskustvo s ove radionice moći dalje primijeniti u vrtićima, školama i sl. bez obzira gdje oni bili diljem Hrvatske. Kroz navedene radionice djeca razvijaju strpljivost, maštu, motoriku, snalažljivost, kreativnost i interaktivnost u procesu zajedničkog stvaranja sa drugima što je važno za sam razvoj djece, pa i kreativaca bilo koje dobi.
 
Za radionicu nije potrebno prethodno znanje o animaciji, jer će se tijekom radionice na jednostavan način obuhvatiti cijeli proces izrade animiranog filma. Voditeljice će koordinirati i voditi radionicu preko Zoom poziva skupa sa polaznicima koji će sudjelovati u programu iz svog doma. Svaki polaznik će koristiti tehničku opremu koja joj/mu je dostupna: mobitel ili tablet i besplatnu aplikacija za animaciju. Od potrošnih materijala koristit će se oni koje svako kućanstvo već posjeduje npr. novinski papir, škare, plastelin, objekti ili prirodni materijali.
 
Nakon dva uvodna sata, edukatori će moći prisustvovati online radionicama koje su namijenjene djeci i mladima te kroz praktičan rad vidjeti i primijeniti naučeno. U četiri sesije će se odvijati kreativna radionica za djecu 6-11 god, a preostale četiri sesije su namijenjene mladima od 12 god.
Edukacijski ishod i cilj navedene radionice za djecu je stvoriti jedinstveni animirani film kroz zajedničko djelovanje svih polaznika koji su zbog trenutne epidemiološke situacije primorani biti izolirani u svojim domovima. Na taj način želimo djeci i mladima pokazati kako mogu i dalje interaktivno surađivati bez obzira na udaljenost i izoliranost te pridonoseći svako svoj dio zajedno stvoriti cjelinu.

Za sva pitanja kontaktirati lea@leavidakovic.com ili katrin.novakovic@gmail.com
 
Prijave na https://forms.gle/JUQcoyk59YrZAaPS6
 
Molimo Vas da se prijavite na radionice ukoliko možete prisutstvovati na najmanje 2 sesije.
 
Program je podržan od strane Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske
 
O voditeljicama radionice:

Lea Vidaković je završila studije animacije u Norveškoj (2010), diplomirala na odsjeku za grafički smjer na ALU u Zagrebu (2011) i MA audio-vizuelne umjetnosti na KASK, u Belgiji (2012). 2020 je doktorirala na smjeru animacije na ADM/NTU u Singapuru, gdje je radila kao asistent u nastavi stop animacije. Vodila je radionice animacije u Finskoj, Belgiji, Singapuru, Taiwanu, Srbiji i Hrvatskoj. Izlagala je na brojnim izložbama, a filmovi su joj nagarđivani i prikazani na preko 200 festivala animiranog filma.
 
Katrin Novaković diplomirala je preddiplomski studij na Umjetničkoj akademiji u Splitu 2012. na odsjeku Film i video. 2015. odrađuje stručnu praksu u studiu za animaciju Trikk17 u Hamburgu u Njemačkoj. Magistritrala je Animirani film i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu sa filmom Protoplazma, koji osvaja nagradu za najbolji animirani film na Reviji studentskog filma i drugu nagrada na Reviji Hrvatskog filmskog stvaralaštva. Napravila je dva glazbena spota, pohađala nekoliko radionica animacije a od nedavno vodi i radionice lutka i stop animacije.