Preskočite na glavni sadržaj

SF u Booksi: Eurocon i SFeraKon 2012.

Prva ovogodišnja tribina iz serije 'SF u Booksi' (7. veljače, u 19 sati) bavit će se europskim konvencijama znanstvene fantastike - Euroconima, a povodom Eurocona 2012. (Kontakt) / 34. SFeraKona, koji se održavaju od 26. do 29. travnja, na zagrebačkom FER-u. Gošća je Petra Bulić, predsjednica zagrebačkog Društva za znanstvenu fantastiku SFera, a pitanja će postavljati voditelj tribine Aleksandar Žiljak.
vrijeme: 07.02.2012. u 19 sati
mjesto: Zagreb, Književni klub Booksa, Martićeva 14d
url: http://www.booksa.hr

Jedna od najzanimljivih stvari u znanstveno-fantastičnoj književnosti nije potreba njezinih čitatelja da je aktivno promišljaju, kritiziraju i, jednom riječju, žive, već ono što se iz nje rodilo – a to su SF konvencije. 
Ako nikada niste bili na ni jednoj, SF u Booksi zlatna je prilika da saznate zašto toliko različitih ljudi vjerno posjećuje SF konove, da se raspitate o drugačijim pravilima ponašanja koja vladaju u svijetu geekova, a i da naučite razliku između gejminga i LARP-a.
Ako ste čest gost SF konvencija, dođite saznati kako i zašto je Eurocon drugačiji i koliko puta je već gostovao u Zagrebu, kakav će mu biti program i zašto je spojen sa SFeraKonom. I naravno, tko će se i kakvim partyijma i promotivnim aktivnostima na zagrebačkom Kontaktu boriti za domaćinstvo Eurocona 2014.

Kontakt  je zajednički naziv dvaju konvencija - Eurocon 2012 i 34. SFeraKon - koje se održavaju u Zagrebu od 26. do 29. travnja 2012. Počasni gosti Kontakta su američki pisac Tim Powers, škotski pisac Charless Stross i hrvatski pisac Darko Macan. Program Eurocona održavat će se na engleskom i hrvatskom jeziku.