Preskočite na glavni sadržaj

'Rosso - il colore della passione', izložba uz Dan talijanskog dizajna

U periodu od 5. do 12. studenog, u predvorju Talijanskog instituta za kulturu u Zagrebu, održat će se izložba pod nazivom „Crvena – boja strasti“ (tal. "Rosso - il colore della passione"), koja je ostvarena u suradnji s Zagreb Design Week-om. 
vrijeme: 05.11.2020.
mjesto: Talijanski institut za kulturu u Zagrebu
url: https://iiczagabria.esteri.it/iic_zagabria/hr/

Dan talijanskog dizajna je manifestacija koja se 5. studenog obilježava u cijelom svijetu, s namjerom da širokoj publici približi talijanski dizajn i kulturu uopće. Generalna tema cjelokupnog ovogodišnjeg obilježavanja jest: "Dizajniranje budućnosti. Razvoj, inovativnost. Održivost i  ljepota".

U tom kontekstu, u Zagrebu se upravo postavlja izložba pod nazivom "Crvena - boja strasti" (tal. "Rosso - il colore della passione"), a održat će se u periodu od  5. do 12.  studenog 2020.
 
Izložbu organizira Ured Talijanskog instituta za vanjsku trgovinu u Zagrebu, (ICE - ITA - Agencija), uz potporu Veleposlanstva Italije u Republici Hrvatskoj i u suradnji s Talijanskim institutom za kulturu Zagreb, u čijem će se predvorju  i održati.

Na izložbi će biti predstavljeni kultni predmeti renomiranih talijanskih dizajnera - većinom svakodnevne upotrebne vrijednosti, isključivo u crvenoj boji.
Zagrebačka publika imat će priliku vidjeti niz poznatih talijanskih klasika; npr. kultnu  Vespu,  Bialettijevo kuhalo za vodu, fotelju "Vanity Fair", Martinellijevu stolnu lampu,  "vreću" za sjedenje, itd.
Svoje poimanje trenutnog stanja u talijanskom i svjetskom dizajnu, s posebnim osvrtom na zagrebački postav,  na otvorenju će predstaviti Matteo Ragni; jedan od najnagrađivanijih talijanskih dizajnera generacije i  trenutni kreativni direktor niza talijanskih tvrtki.
Također, ova je izložba zamišljena i kao svojevrsni hommage nedavno preminulom  dizajneru Aldu Brovarone, genijalnom članu elitnog studija Pininfarina koji je zaslužan za identitet Ferrarija kao sinonima talijanske i svjetske elitnosti u dizajnu.
 
Izložba "Crvena - boja strasti" se održava u predvorju Talijanskog instituta za kulturu, Preobraženska 4,  i ostaje otvorena do 12. studenog 2020.
Ostvarena je u suradnji sa Zagreb Design Week-om a može se posjetiti svaki radni dan od 9h do zatvaranja; ponedjeljkom, utorkom i četvrtkom u 16.30h, srijedom u 17.30h i petkom u 14h.
Ulaz je besplatan .

https://iiczagabria.esteri.it/