Preskočite na glavni sadržaj

Riječki HNK raspisao natječaj za kratku priču u okviru međunarodnog projekta ‘Deconfining’ (Rok: 4.12.2023.)

Riječki HNK Ivana pl. Zajca Rijeka objavio je natječaj u okviru projekta 'Deconfining arts culture and policies in Europe and Africa’ programa Kreativna Europa 2021.- 2027. EU-a, za odabir dviju kratkih priča na temu ilegalnih migracija.
vrijeme: 07.11.2023. - 05.12.2023.
mjesto: Rijeka
url: https://hnk-zajc.hr/

Odabrane priče bit će pridružene pričama drugih zemalja partnera projekta Deconfining, i objavljene u višejezičnoj zbirci koja će oslikati različite perspektive i iskustva ilegalnih migranata u današnjem postpandemijskom svijetu, te predstaviti njihova životna iskustva u geografski udaljenim, ali iskustveno povezanim dijelovima svijeta.

Prema uvjetima natječaja, izvorna i ranije neobjavljena kratka priča na hrvatskom jeziku ne smije biti duža od 30 kartica, a punoljetni autori/ce mogu se natjecati isključivo jednim radom.

Stručni ocjenjivački sud što ga čine Nataša Govedić, Matija Ferlin i Goran Ferčec, rezultate će objaviti četiri tjedna po isteku roka prijava, uz njihovo obrazloženje.
 
Nagrada iznosi 2.000 eura za svaki odabrani tekst. Osim toga, nagrađeni tekstovi bit će prevedeni na engleski i francuski jezik, a dio nagrade je i objavljivanje tekstova u zbirci svih radova projekta te objavljivanje na internetskim stranicama i društvenim mrežama projekta. Potom će se odabrane priče adaptirati u dramski tekst koji će biti uprizoren u Rijeci i Tunisu.
 
Rok slanja je do 4. prosinca 2023. na e-adresu: eu@hnk-zajc.hr.
 
Projekt Deconfining arts, culture and policies in Europe and Africa (Deconfining) sufinanciran je iz fonda Kreativna Europa. U projektu sudjeluje 12 partnera iz 11 zemalja čiji je cilj uspostaviti nove mreže između Afrike i Europe te stvoriti bolju suradnju umjetnika i gradova kroz povezivanje kulturnih aktera i publike na oba kontinenta.

Tijekom realizacije projekta propituju se odnosi i mogućnosti suradnje, napretka i kulturalne razmjene između zemalja EU-a i Afrike te teži stvaranju novih narativa za inkluzivniju budućnost.
 
Cjelovit tekst natječaja objavljen je na mrežnim stranicama “Zajca”, a dodatne informacije mogu se dobiti na tel. broju 051/ 355.342 ili eu@hnk-zajc.hr.