Preskočite na glavni sadržaj

Riječka premijera filma 'Od Tokija do Morave'

Dokumentarno-avanturistički film ceste 'Od Tokija do Morave' prikazat će se u riječkom Art-kinu Croatia u petak, 7. prosinca, u 20 sati. Gosti riječke premijere filma su redatelj Moku Teraoka i scenarist Bekim Sejranović.
vrijeme: 20 h
mjesto: Rijeka; Art-kino Croatia, Krešimirova 2
url: http://www.art-kino.org/

Na ovo daleko putovanje, 'Od Tokija do Morave', vode nas pisac Bekim Sejranović, redatelj Moku Teraoka i glazbenik Petter Aasen. Protagonisti doživljavaju razne zgode i nezgode, upoznaju ljude, krajeve, ali i sami sebe. Japanski redatelj Moku Teraoka svojim poetskim stilom zabilježio je neke od trenutaka ovog neobičnog putovanja, dok je vodič kroz 'balkansku galaksiju' pisac i nomad Bekim Sejranović, a s kuhačom i ruskom mandolinom pratio ih je norveški glazbenik Petter Aasen.

Bosanskohercegovački pisac Bekim Sejranović školovao se u Rijeci gdje je studirao kroatistiku, od 1993. godine živi u Oslu gdje je studij nastavio na povijesno-filozofskom fakultetu i magistrirao južnoslavensku književnost. Autor je studije 'Modernizam u romanu 'Isušena kaljuža' Janka Polića Kamova', knjige kratkih priča 'Fasung', kao i romana 'Nigdje, niotkuda' i 'Ljepši kraj'. Bekim je za roman 'Nigdje, niotkuda' 2009. godine dobio Nagradu Meša Selimović koja se dodjeljuje za najbolji roman objavljen na području Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore.