Preskočite na glavni sadržaj

Rezidencijalni program za mlade umjetnice iz područja vizualnih umjetnosti (Rok: 10.2.2022.)

U okviru projekta 'Rise of women in culture in Western Balkans' održat će se rezidencijalni program za umjetnice koje djeluju u području vizualnih umjetnosti u trajanju od ukupno 14 dana, od 3. do 18. svibnja 2022. godine u Zadru, Hrvatska. Prijave su otvorene do 10. veljače 2022. godine. 
vrijeme: 11.01.2022. - 10.02.2022.
url: https://www.riseofwomen.net/
Rezidencijalni program će osigurati prostor i uvjete za individualno i kolektivno stvaranje i produkciju umjetničkih djela, razmjenu znanja među mladim umjetnicama i kustosicama. Pri završetku rezidencijalnog programa umjetnice će imati priliku sudjelovati u procesu izrade i postavljanja radova u virtualnu stvarnost korištenjem VR tehnologije. Umjetnička djela nastala tijekom rezidencijalnog programa postat će sastavni dio kolektivne izložbe u fizičkoj i virtualnoj stvarnosti. Tijekom dvotjednog rezidencijalnog programa održat će se panel rasprava čiji će glavni fokus biti na trenutnoj poziciji i ulozi žene na nezavisnoj kulturnoj sceni i u sektoru kreativne i kulturne industrije. Također, organizirat će se studijski posjet akterima nezavisne kulturne scene, kulturne i kreativne industrije u Zadarskoj županiji. Rezidencijalni program ima fokus na mlade umjetnice te će se tijekom programa posjetiti Centar za mlade u Zadru. 

Rezidencija uključuje
Stipendiju u iznosu od 250 eura bruto iznosa
Pokrivene putne troškove
Besplatan smještaj u jednokrevetne sobe u hotelu s tri zvjezdice i tri obroka dnevno
Besplatnu mjesečnu kartu za gradski javni prijevoz
Prostor za rad
Materijal za rad
 
Prijaviti se mogu:
Žene umjetnice koje djeluju u području vizualnih umjetnosti.
Kandidatkinje koje u trenutku prijave imaju između 22 i 28 godina starosti (uključujući 1994. godinu i 2000. godinu kao godinu rođenja).
Umjetnice s prebivalištem u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Sjevernoj Makedoniji, Srbiji, Sloveniji ili jednoj od zemalja članica Europske unije.
 
Dodatne informacije →
Za sva pitanja obratite se na artresidency@udrugaprizma.hr.