Preskočite na glavni sadržaj

Rezidencijalni program Kuće Klajn: Augustinčić u pokretu (Rok: 1.9.2022.)

Objavljen je poziv za zainteresirane umjetnike, izvođače, istraživače i autore za Rezidencijalni program Kuće Klajn - Augustinčić u pokretu, koji će se održavati od 12. do 18. listopada 2022. u Klanjcu. Rezidencija je fokusirana na pokret i ples, a polazišna točka je umjetnički opus kipara Antuna Augustinčića.
vrijeme: 02.08.2022. - 01.09.2022.
mjesto: Klanjec
url: https://www.kucaklajn.com/452717140

Rezidencija je fokusirana na pokret i ples, a polazišna točka je umjetnički opus kipara Antuna Augustinčića koji je rodom iz grada Klanjca, u čijem se središtu nalaze Galerija i Studio te sadrže kompletan materijal potreban za istraživački i stvaralački rad.
Izvođači su pozvani da se, prvo kroz istraživački rad uz dramaturšku podršku dramaturginje Nikoline Rafaj te stručno vodstvo i mentorstvo kustosa Galerije, bave izvedbenim formama inspiriranim ne samo dinamikom Augustinčićevih skulptura, već i njegovim životom i cjelokupnim radom te ostavštinom koja je jedna od centralnih kulturnih točaka grada Klanjca.
Maksimalan broj sudionika je 7, a ciljana skupina su samostalni umjetnici i izvođački kolektivi koji će zajednički ili individualno kreirati izvedbu/e koja će po završetku rezidencije biti javno prezentirana.

Sudjelovanje na rezidencijalnim programima uključuje boravak u Klanjcu, pokrivene troškove smještaja i prehrane, promociju rezidenata na društvenim mrežama i u medijima te podršku tijekom trajanja rezidencije.

Sve informacije o prijavama i detalji programa dostupni su na www.kucaklajn.com.