Preskočite na glavni sadržaj

Renesansna i ranobarokna glazba u izvedbi ansambla Philomusici

U povodu obilježavanja druge obljetnice upisa zadarskih bedema na Popis svjetske baštine transnacionalnog serijskog kulturnog dobra "Obrambeni sustavi Republike Venecije u razdoblju od 15. do 17. stoljeća", u organizaciji Grada Zadra i Koncertnog ureda Zadar, održat će se koncert ansambla za renesansnu glazbu iz Njemačke, Philomusici.
vrijeme: 10.07.2019.
mjesto: Zadar, Muzej antičkog stakla
url: http://www.kuzd.hr

U dvorištu Muzeja antičkog stakla u srijedu 10. srpnja 2019. u 21 i 30 sati publika će imati priliku slušati petoricu izuzetnih glazbenika – tenora Vincenta Lesagea, kornetista Martina Bolterauera te tri trombonista Camerona Draytona, Andreasa Neuhausa i Roberta Schlegla.
Radi se stručnjacima za kasni srednji vijek, renesansu i ranobaroknu glazbu koji su se okupili 2013., a sve kako bi zajedničkim znanjem i vještinama oplemenili neprocjenjivo blago starog glazbenog europskog nasljeđa.
 
Ovim programom pod nazivom Suonar Cantando, na kojemu će se naći djela autora kao što su J. Desprez, O. di Lasso, M. Werrecore, G. Gabrieli, G. Mainerio, C. Monteverdi, S. Scheidt, M. Praetorius, H. Schütz, S. Aguillera de Heredia, F. Guerrero i A. de Cabezon, odat će se počast vremenu u kojem su se gradili zadarski bedemi i donijet će se dašak davnih vremena kroz svevremensku umjetnost, glazbu, a sve uz naglasak na značajan doprinos hrvatskih autora. Tako će ansambl Philomusici u niz skladbi iz Italije, Nizozemske, Španjolske, Poljske i Njemačke uključiti i čuveni Zadarski Sanctus te Asperges me, Domine i Era il suo bel viso Julija Skjavetića!
 
Ulaz na koncert je slobodan!


www.kuzd.hr