Preskočite na glavni sadržaj

RE-ACT 2021: otvorene prijave za razvoj koprodukcijskih projekata (Rok: 20.11.2021.)

Inicijativa RE-ACT (Regional Audiovisual Cooperation and Training) po sedmi put objavljuje poziv za razvoj koprodukcijskih projekata. Rok za slanje prijava je 15. studenog 2021.! (Rok za dostavu prijava produljen je 20. studenog 2021.)!
vrijeme: 19.10.2021. - 20.11.2021.
url: https://www.filmreact.eu/

Poziv za razvoj koprodukcijskih projekata namijenjen je dugometražnim igranim, dokumentarnim i eksperimentalnim te dugometražnim i kratkometražnim animiranim filmovima. Prijaviti se mogu projekti koji imaju najmanje dva koproducenta iz partnerskih zemalja, te imaju potporu barem jednog od fondova RE-ACT-a ili nadnacionalnog fonda, a poželjno je da tematski povezuju teritorij Hrvatske, Srbije, Slovenije i regije Furlanije-Julijske krajine. Barem bi jedan član filmskog tima (redatelj ili neki od producenata) na dugometražnom igranom/dokumentarnom ili kratkometražnom animiranom filmu trebao raditi prvi ili drugi put. 
 
Tekst poziva je OVDJE
 
Maksimalno osam projekata godišnje bit će financirano u minimalnom iznosu od 10 000 eura po projektu. Odluku o odabranim projektima donijet će Programsko vijeće (koje su imenovali fondovi u RE-ACT-u) uz konzultiranje vanjskih eksperata i objaviti u siječnju 2022. godine tijekom koprodukcijskog foruma When East Meets West u Trstu.
 
Detaljne smjernice poziva i prijavnicu za razvoj koprodukcijskih projekata potražite na stranici www.filmreact.eu.
 
Iz RE-ACT-a podsjećaju kako svi prošli i budući odabrani projekti ispunjavaju i uvjete za prijavu na poziv Kreativne Europe za europski korazvoj, čiji je rok prijave 17. studenog 2021. godine. 
 
Izvor: HAVC