Preskočite na glavni sadržaj

Raspisan natječaj za Nagradu i Povelju Julija Benešića (Rok: 15.5.2024.)

Raspisan je Natječaj za 27. Nagradu i Povelju uspješnosti Julija Benešića, koja se dodjeljuje u sklopu 27. Đakovačkih susreta hrvatskih književnih kritičara. Rok za dostavu prijedloga je 15. svibnja 2024.!
vrijeme: 23.02.2024. - 15.05.2024.
mjesto: Đakovo
url: http://dhk.hr/ogranci-dhk/zagreb/ogranak-slavonsko-baranjsko-srijemski

Organizatori su manifestacije Društvo hrvatskih književnika Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski i Ogranak Matice hrvatske u Đakovu, a pokrovitelji Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Grad Đakovo. Potporu manifestaciji daju i Društvo hrvatskih književnika i Matica hrvatske Zagreb.
 
Ovogodišnje izdanje manifestacije planirano je u Đakovu za 20. lipnja 2024., a središnja tema će biti odnos hrvatske i slovenske književne kritike, o čemu će govoriti Brane Senegačnik (1966.), pjesnik, esejist, prevoditelj, urednik, književni kritičar i klasični filolog, Robert Kuret (1987.) filmski i književni kritičar i esejist te Božidar Brezinščak Bagola (1947.). U sklopu programa predstavit će se Dani Julija Benešića. manifestacija koja nosi ime po istoj osobi kao i nagrada za književnu kritiku, predstavit će se 26. izdanje Zbornika Đakovačkih susreta hrvatskih književnih kritičara posvećeno književnoj kritici književnih djela za djecu i mladež te će se proglasiti dobitnici ili dobitnici Nagrade i Povelje uspješnosti Julija Benešića.