Preskočite na glavni sadržaj

Radionica filmske kritike i analize 2015.

Kinoklub Zagreb treću godinu za redom organizira besplatnu radionicu filmske kritike i analize. Prijave za sudjelovanje na radionici su otvorene do ponedjeljka, 5. listopada 2015.
prijava: 05.10.2015
mjesto: Czech Republic, Turkey
url: http://www.brno16.cz

Cilj tromjesečne radionice je osposobiti polaznike za pisanje kraćih filmski kritika te im ponuditi korisne alate za filmsku analizu. Polaznici će tradicionalno činiti žiri kritike na Gledalištu Kinokluba Zagreb, a radovi nastali na radionici bit će objavljeni u dvotjedniku Zarez.

Za prijavu valja poslati tekst o nekom od filmova s recentnog kinorepertoara. Tekst mora imati približno 2000 znakova uključujući razmake (tolerira se plus/minus 300 znakova) te će se na osnovu poslanih radova vršiti selekcija odnosno odabrati šest polaznika radionice.

Radionica će se odvijati jednom tjedno u listopadu, studenom i prosincu 2015. u prostorijama Kinokluba Zagreb, Trg žrtava fašizma 14.

Rad će se paralelno odvijati na dva plana – pisanje vlastitih tekstova te analiza filmskih kritika profesionalaca. Polaznici će biti dužni za vrijeme trajanja radionice usavršiti tekst s kojim su primljeni te napisati još jedan teksta iste dužine te jedan duži tekst.

Voditeljica radionice je Višnja Vukašinović (Pentić).

Prijave se šalju putem elektroničke pošte na adresu visnja.pentic@gmail.com