Preskočite na glavni sadržaj

Rab Jazz Festival 2019.

Ovog četvrtka, 5. rujna, počinje Rab Jazz Festival i traje sve do nedjelje, 8. rujna. Bit će to četvrta godina u kojoj otok Rab postaje domaćin iznimnom kulturnom događaju u kojem se cijeli otok pretvara u jednu veliku glazbenu pozornicu.
vrijeme: 05.09.2019.
mjesto: Rab
url: https://www.facebook.com/rabjazzfest/
Od četvrtka do nedjelje rapske pjace, trgovi i uličice postaju glazbena pozornica, koja će ugostiti neke od najzanimljivijih imena domaće i strane jazz scene.
 
Sam festival, u četvrtak 5. rujna u 20 sati, otvara diva Radojka Šverko i njen kvartet u Parku Dorka, a potom od 21.45h na Trgu Slobode - Pjaceta nastupa Vasil Hadžimanov Band, koji donosi novi pristup fuzije u jazz muzici spajajući balkanski tradicionalni ritam sa zapadnim modernim glazbenim zvukom.
 
Dan poslije, u Vili Mahač nastupit će Jacopo Zanette, jazz zvijezda u usponu, i njegov John Marshall Quartet, a nakon njega, ispod zvonika Sv. Ivana Evanđeliste nastupa Uroš Perić Kvartet koji donosi najpoznatije pjesme velikana Raya Charlesa.
 
Subota navečer rezervirana je za svjetski priznatog trubača, Duška Gojkovića i njegov kvintet, a nakon njega, na istome mjestu, ispod zvonika Sv. Ivana Evanđelista 'pozornicu' preuzima naša poznata glazbenica Tamara Oboravac i Transadriatic Quartet.
 
Rab Jazz Festiva u nedjelju, 08. rujna, zatvara Branimir Gazdik, naš eminentni bubnjar, sa svojim kvartetom, a nastupa na Trgu Slobode - Pjaceti, dok će na Trgu Municipium Arba nastupiti  Ansambl Jazz Salsa Filosofia, jedini suvremeni autorski salsa bend u regiji.
 
Kako bi u ponudi Rab Jazz festivala mogli uživati baš svi prisutni, ulaz na sva događanja je besplatan, za što su zaslužni Grada Rab i Pučko otvoreno učilište Rab, u čijoj se organizaciji i pod pokroviteljstvom održava ovaj uistinu poseban festival, uz sponzorstvo Valamar Riviere.
 
U slučaju nepogodnog vremena organizator je osigurao alternativne lokacije. Sve informacije bit će pravovremeno objavljene na Facebook stranici Rab Jazz Festivala - https://www.facebook.com/rabjazzfest/.