Preskočite na glavni sadržaj

'Putokazi' na Velikom Brijunu predstavljaju novi album 'Meandri'

Riječki 'Putokazi' nastupit će u petak, 14. kolovoza, na Velikom Brijunu, gdje će u sklopu programa 20. sezone kazališta Ulysses, predstaviti svoj novi album "Meandri".
vrijeme: 14.08.2020.
url: https://www.ulysses.hr/

Kako se ističe u najavi, jedinstvena glazbena pojava koja već punih 36 godina iz albuma u album, iz generacije u generaciju, kroz više od 400 pjevača hrabro istražuje i promišlja glazbu izvan okvira, Putokazi su na svojem 14. po redu albumu odlučili "zagrebati najdublje".

"Dosljedni sebi, uronili smo u novi projekt od Početka do Smrti. Skladbe u 'Meandrima' Putokaza su putovanja koja izmjenjuju tijek, korita Rječine, oštro i krivudavo s promjenama pravca, ali uvijek s konačnim ciljem", ističu Putokazi o novom projektu.

Glasovnu izvedbu pjevača Putokaza u "Meandrima" prate autohtoni žičani instrumenti i udaraljke u tradicionalnim ritmovima Primorja, Hrvatske, ali i svih strana svijeta u jedinstvenoj cjelini koja pršti vrhunskom izvedbom.

Scenski pokret osmislio je koreograf Benjamin Hrupački, a styling pjevača stilisti Igor Dobranić i Tajči Čekada. Autorica je Miranda Đaković, instrumentalne aranžmane postavili su Zoran Majstorović i Iztok Turk.

Koncert će se održati u dvorištu Etnografskog muzeja na Velikom Brijunu. Brod za Veliki Brijun iz Fažane polazi u 20 sati. (Hina)