Preskočite na glavni sadržaj

Prijave za program umjetničke rezidencije Art Quarter Budapest (Rok: 25.4.2024.)

Objavljen je poziv za umjetnike za jednomjesečnu rezidenciju u Budimpešti, u organizaciji Udruge Slobodne veze i Art Quarter Budapest (aqb). Program je dio projekta Motel Trogir 2024. Rok za prijavu je 25. travnja.
vrijeme: 02.04.2024. - 25.04.2024.
url: https://slobodneveze.wordpress.com

SLOBODNE VEZE/ PROJEKT MOTEL TROGIR I ART QUARTER BUDAPEST (aqb) LANSIRALI SU OTVORENI POZIV ZA PROGRAM UMJETNIČKE REZIDENCIJE U BUDIMPEŠTI
 
o ZA UMJETNIKE I ISTRAŽIVAČE
o ČETIRI TJEDNA BORAVKA U BUDIMPEŠTI
o PRIJAVITELJ MOŽE BIRATI RAZDOBLJE BORAVKA IZMEĐU 1. LIPNJA I 31. LISTOPADA 2024.
o ROK ZA PRIJAVU: 25. TRAVNJA 2023.
 
Zašto ova rezidencija?
Kao nastavak projekta Flowing Connections (2020.-2023.) i bijenala OSTRALE O21: BREATHTURN održanog u Dresdenu, Slobodne veze i Art Quarter Budapest (aqb) već drugu godinu zaredom nastavljaju suradnju kroz umjetničku razmjenu i program umjetničkih rezidencija u Budimpešti i Zagrebu.
 
Što/ koga tražimo?
Umjetnike/ce i istraživač(ic)e s posebnim interesom za urbana, postindustrijska/modernistička okruženja koja promišljaju i u vlastitoj umjetničkoj praksi.
 
Što nudimo?
o Četverotjednu rezidenciju u ART QUARTER BUDAPEST (aqb).
o Pokrivene putne troškove do Budimpešte i natrag autobusom/vlakom/autom.
o Potpuno opremljenu sobu unutar zajedničkog stana koji se nalazi u prostorijama aqb-a.
o Ukupan iznos od 700 eura za troškove života za cijelo razdoblje boravka.
 
Što očekujemo?
Interes za lokalni kontekst, društvenu/umjetničku scenu i urbano okruženje, uz mogućnost daljnje suradnje. Moguće je javno predstavljanje ili razgovor s umjetnicima tijekom boravka.
 
Tko smo mi?
 
SLOBODNE VEZE, UDRUGA ZA SUVREMENE UMJETNIČKE PRAKSE, ZAGREB
Slobodne veze/ Loose associations, udruga za suvremene umjetničke prakse osnovana je 2009. sa sjedištem u Zagrebu. Od tada djeluje u Hrvatskoj i inozemstvu kao kustoski kolektiv, producent, izdavač, organizator različitih kulturnih događanja. Do sada smo (su)kurirali brojne izložbe, simpozije i (umjetničke) projekte u javnom prostoru, uključujući dva bijenala suvremene umjetnosti, MEDITERRANEA 16 Young Artist Biennale u Anconi, Italija (2013.) i OSTRALE Biennale O21 u Dresdenu, Njemačka (2021.). Aktivni smo i kao izdavači i kulturni radnici posebno usmjereni na zaštitu i kritičko prevrednovanje modernističke arhitekture druge polovice 20. stoljeća na jadranskoj obali i šire (kroz projekt MOTEL TROGIR).
https://slobodneveze.wordpress.com
 
AQB Budimpešta
AQB je nezavisni umjetnički centar u Budimpešti. Pokrenut je 2012. godine i funkcionira kao izložbeni prostor za suvremenu umjetnost, kompleks ateljea i umjetnički rezidencijalni program u renoviranoj zgradi tvornice, bivšoj pivovari Haggenmacher. Brojni mađarski vizualni umjetnici i kreativna poduzeća pronašli su svoje stalno sjedište u kompleksu (njezinih zgrada). AQB vodi međunarodni rezidencijalni program, osigurava prostor eksperimentalnog zvučnog studija i organizira izložbe u svojoj neprofitnoj galeriji pod nazivom Project Space. AQB je postao kulturni melting pot međunarodne kreativne zajednice sa širokim spektrom umjetnika iz svijeta glazbe, primijenjene umjetnosti, plesne i likovne scene. Fokusirajući se na razvoj publike, AQB organizira umjetnička događanja i kulturne programe za lokalnu zajednicu, istovremeno stvarajući međunarodne mreže.
https://www.aqb.hu
 
KAKO SE PRIJAVITI?
Pošaljite kratak životopis ne duži od jedne stranice, portfolio i kratko motivacijsko pismo ili prijedlog projekta do 25. travnja na e-mail adresu:
slobodne.veze@gmail.com s naslovom MT RESIDENCY 2024 BUDAPEST. Zbog internacionalnog žirija, prijave trebaju biti napisane na engleskom jeziku. Prijavitelj/ica treba navesti željeni period boravka između 1. lipnja i 31. listopada 2024. - maksimalno 4 tjedna.
 
Rezultati će biti objavljeni početkom svibnja.
Članovi žirija: Nataša Bodrožić, Krisztian Kukla, Ivana Meštrov
Ako se odlučite prijaviti, pobrinite se da budete prisutni na rezidenciji cijelo razdoblje od četiri tjedna.

Ovaj program dio je projekta Motel Trogir 2024. koji podupiru Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova.

Izvor: Slobodne Veze