Preskočite na glavni sadržaj

Prijave za plesnu rezidenciju 'Augustinčić u pokretu' (Rok: 12.7.2022.)

Udruga kućni kolektiv u suradnji s Galerijom Antuna Augustinčića poziva izvođače na Plesnu rezidenciju 'Augustinčić u pokretu', kao dio Rezidencijalnog programa u Kući Klajn, Klanjec, u trajanju od 28. 7. do 3. 8. 2022.
 
vrijeme: 24.06.2022. - 12.07.2022.
url: http://www.kucaklajn.com
Rezidencija je fokusirana na pokret i ples, a polazišna točka je umjetnički opus kipara Antuna Augustinčića. Augustinčić je rodom iz Klanjca u čijem se središtu nalaze Galerija i Studio te sadrže kompletan materijal potreban za istraživački i stvaralački rad.

Izvođači su pozvani da se, prvo kroz istraživački rad uz dramaturšku podršku dramaturginje Nikoline Rafaj te stručno vodstvo i mentorstvo kustosa Galerije, bave izvedbenim formama inspiriranim ne samo dinamikom Augustinčićevih skulptura, već i njegovim životom i cjelokupnim radom te ostavštinom koja je jedna od centralnih kulturnih točaka grada Klanjca.

Maksimalan broj sudionika je 7, a ciljana skupina su samostalni umjetnici i izvođački kolektivi koji će zajednički ili individualno kreirati izvedbu/e koja će po završetku rezidencije biti javno prezentirana.

Sudjelovanje uključuje boravak u Klanjcu, pokrivene troškove smještaja i prehrane, promociju rezidenata na društvenim mrežama i u medijima te podršku tijekom trajanja rezidencije.

Informacije o prijavi (.pdf)→


*Rok za prijavu za plesnu rezidenciju Augustinčić u pokretu produljen je do 12. srpnja do 22:00h.