Preskočite na glavni sadržaj

Prijave za međunarodnu rezidenciju Summer Sessions 2023 (Rok: 24.4.2023.)

Otvorene su prijave za međunarodne rezidencije Summer Sessions 2023. namijenjene mladim umjetnicima i dizajnerima koji djeluju na intersekciji umjetnosti i tehnologije.
vrijeme: 15.03.2023. - 24.04.2023.
url: https://summersessions.net/apply

Summer Sessions su kratkoročne međunarodne rezidencije namijenjene mladim umjetnicima i dizajnerima koji djeluju na intersekciji umjetnosti i tehnologije. Mreža kulturnih organizacija Summer Sessions diljem svijeta sponzorira i ugošćuje rezidencije. Svakog ljeta nudimo podršku umjetnicima i dizajnerima na začetku karijera za sudjelovanje u produkcijskim rezidencijama u inozemstvu. Odabrani će kandidati imati priliku razvijati svoj umjetnički projekt u produktivnoj atmosferi uz stručnu podršku, feedback i mentorstvo. Svaka Summer Sessions rezidencija traje otprilike osam tjedana i održava se između srpnja i rujna. Tijekom ovog razdoblja, razvit ćete svoj projekt od koncepta do gotovog rada, spremnog za prikazivanje.
 
Tko se može prijaviti?
Umjetnici i dizajneri koji se bave umjetnošću i tehnologijom te su (1) mlađi od 35 godina i/ili su diplomirali u posljednjih pet godina i (2) žive u zemlji u kojoj postoji sponzorski partner Summer Sessions.
 
Partneri koji sudjeluju su:
V2_, Nizozemska: Metamedia, Hrvatska; TEKS, Norveška; Sardegna Teatro, Italija; Tabakalera, Španjolska; Cairotronica, Egipat.
 
Za sve dodatne informacije javite se na: info@summersessions.net ili contact@metamedia.hr
 
Zašto bih se trebao prijaviti?
Odabrani umjetnici dobit će pristup prostorima domaćinske institucije, stručnu podršku i priliku za predstavljanje svojih radova na javnom događaju. Osigurat će se honorar koji uključuje troškove putovanja, smještaja i materijala.
 
Kako se prijaviti?
Otvoren je poziv za izdanje Summer Sessions 2023. Za prijavu posjetite https://summersessions.net/apply, rok je 24. travanj 2023.
 
Napravite dvominutni video u kojem objašnjavate svoj projekt i način na koji biste ga realizirali tijekom Summer Sessions rezidencije. Ne postoje tematska ograničenja i zahtjevi. Nije poželjno slati dodatne materijale, pisane ili druge. Odabir će se vršiti isključivo na temelju videa. Prenesite svoj video na uslugu kao što je YouTube ili Vimeo.* Zatim ispunite online prijavu, navodeći svoje osobne podatke i poveznicu na svoj video.
 
*YouTube omogućuje da videozapis označite kao unlisted, što znači da mu ne može pristupiti nitko bez URL-a. Vimeo vam omogućuje postavljanje lozinke za ograničavanje gledanja vašeg rada.
 
Proces ocjenjivanja
Sve prijave bit će pregledane do sredine svibnja. Odabrani će kandidati biti spojeni s domaćinskom institucijom koja odgovara prijavljenom projektu. Domaćinska institucija će s kandidatima dogovoriti praktične detalje u vezi s datumima, putovanjem, smještajem, vizama i dr.
 
Program se odvija uz podršku Grada Pule i Istarske županije.

Izvor:
https://metamedia.hr/